Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα το "Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη" | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα το "Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη"

Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Ολοκληρώθηκαν, με ιδιαίτερη μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες της ημερίδας για το «Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Την Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, υποστηρίχθηκε από την  Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την ΕΛΟΔΙ και την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.
Στόχος της Ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μας ευρύτερης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, ήταν η ανάδειξη του Διαβήτη σε ζήτημα εθνικής προτεραιότητας μέσω της συζήτησης όλων των κρίσιμων ζητημάτων που σχετίζονται με την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου. 

Ταυτόχρονα, σκοπός του Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη είναι ο σχεδιασμός του Οδικού Χάρτη, που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε ορθά τη νόσο λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις της αλλά και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Στην ημερίδα παρευρέθη σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός κ. Ζέτα Μακρή και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου. 


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Οι επιπτώσεις του Διαβήτη αφορούν σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Πέραν των επιπλοκών στην υγεία, προκαλούν δυσκολία στην καθημερινότητα και ένα σημαντικό βάρος για τους ασθενείς. Πρέπει λοιπόν να δοθεί βαρύτητα στην ενημέρωση του κοινού».
Από την πλευρά της, η κα Μακρή τόνισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης:
«Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και επίμαχο εχθρό. Θα πρέπει να καταρτισθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης με στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη, με σύμπραξη των φορέων σε όλα τα επίπεδα. Στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και ενημέρωση για αντιμετώπιση του ζητήματος πέραν από προκαταλήψεις».
Τέλος, η κα Παπανικολάου ανέφερε:

«Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο για αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα χρόνια νοσήματα (ενδυνάμωση ολιστικής αντιμετώπισης – πρόληψη)».


Ο καθηγητής, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, έκλεισε την ημερίδα εκφράζοντας την αισιοδοξία του, μετά την μεγάλη συμμετοχή και την βούληση που εκφράστηκε από όλους τους φορείς, ότι θα μπορέσει να γίνει και για την Ελλάδα ο Οδικός Χάρτης για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη βοηθώντας έτσι τους ασθενείς αλλά και την ορθότερη αντιμετώπιση του διαβήτη.

Το medlabnews.gr και το iatrikanea.gr ήταν χορηγοί επικοινωνίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων