«Δικαίωμα στην Πρόσβαση» από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και την TEVA | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Δικαίωμα στην Πρόσβαση» από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και την TEVA

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, η φαρμακευτική εταιρεία TEVA βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο πλευρό των ασθενών, διοργανώνοντας την Κυριακή 17 Μαΐου  ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. 
To Δικαίωμα στην Πρόσβαση είναι το θέμα του φετινού εορτασμού. Mε μήνυμα «Δεν θα ήθελα να είσαι στη θέση μου… Ναι στην κίνηση. Όχι στην αδιαφορία» ο ΣΑμΣΚΠ και η TEVA ενημέρωσαν το κοινό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία σε κάθε τους δραστηριότητα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μετέχει με ευκολία και να έχει ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, όπως στη διάγνωση, τη θεραπεία, την εκπαίδευση, τη μετακίνηση, την εργασία, την άσκηση και τους χώρους αναψυχής. Ωστόσο, το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασής τους στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή όχι μόνον αμελείται, όχι μόνον εμποδίζεται, αλλά  και προσβάλλεται. 
Τα μέλη του ΣΑμΣΚΠ κάλεσαν όλους όσους επισκέφθηκαν τη Μαρίνα του Φλοίσβου στο ενημερωτικό τους περίπτερο, ώστε να γνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ασθενής με αναπηρία, αλλά και να τις βιώσουν για λίγο, συμμετέχοντας σε βιωματική διαδρομή προσομοίωσης κινητικών δυσκολιών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι ανεξαιρέτως όσοι  συμμετείχαν στη διαδρομή, επιβεβαίωσαν την περιορισμένη και ανισότιμη θέση στην οποία βρίσκονται σε καθημερινή βάση συνάνθρωποί μας που πάσχουν από κάποια αναπηρία, και διαπίστωσαν πόσο σημαντικό είναι, όσοι δεν νοσούν, να μπουν για λίγο στη θέση τους και να κατανοήσουν αυτήν την καθημερινότητα. 
Σημαντικός, επίσης, σκοπός του φετινού εορτασμού ήταν η ενθάρρυνση των ασθενών με αναπηρία να μην ενδώσουν σε οποιαδήποτε παραίτηση λόγω της αμέλειας ή αδιαφορίας εκ μέρους των συμπολιτών τους και να συνεχίσουν να κινούνται και να διεκδικούν την ισότιμη πρόσβαση στην πολιτεία και την κοινωνία, έως ότου αυτή γίνει πραγματικότητα. 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ. Βάσω Μαράκα, δήλωσε: «Ο αγώνας του ΣΑμΣΚΠ για Ισότιμη Πρόσβαση δεν ξεκινάει και τελειώνει στη σημερινή εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας. Αντίθετα, αποτελεί πάγιο μέλημά μας και σταθερή διεκδίκηση, δική μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑμΣΚΠ), προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα ευαισθητοποίησης σχετικά με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητα των πασχόντων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των μελών του αλλά και των άλλων ασθενών με ΣΚΠ που δεν είναι ακόμα μέλη». 
Από τη μεριά της, η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate and Public Affairs Manager της TEVA, προσέθεσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια κοινωνική δράση που έχει σκοπό να σταματήσει την ατομική και συλλογική αδιαφορία απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μερίδα συνανθρώπων μας, προβάλλοντας και προασπίζοντας το δικαίωμά τους να είναι ισότιμοι πολίτες σε μια ανθρώπινη κοινωνία».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων