Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»
Νέο πρόγραμμα ενημέρωσης
της Novartis Oncology για γυναίκες
με καρκίνο του μαστού
Το Τμήμα Ογκολογίας της Novartis παρουσίασε το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού: «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.», καθώς και την Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας «Sonora».

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» αποτελεί μία μοναδική πρωτοβουλία που προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο παρέχοντας  της τα απαραίτητα εργαλεία τα οποία θα την βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή «Σχολή Δύναμης» που γνωρίζει καλά τις πραγματικές ανάγκες της γυναίκας ασθενούς και έχει στόχο την στήριξη και την συναισθηματική ενδυνάμωσή της. 

«Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Novartis  έχει συμβάλει σημαντικά στην θεραπευτική αντιμετώπιση αλλά και την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού,  οι οποίες αποτελούν έμπνευση και κίνητρο για τις ενέργειές μας. Δέσμευση μας είναι να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας, θέτοντας τις πολυδιάστατες ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στο επίκεντρο,» δήλωσε ο κ. Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis.

«Ως θεράποντες ιατροί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου,» επεσήμανε ο κ. Ιωάννης Μούντζιος, Ογκολόγος-Παθολόγος και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.  Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από  τις 17:30-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30.  Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί.  Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

To πρόγραμμα στηρίζει η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ενώ ως πρόσωπο της καμπάνιας πρωταγωνιστεί η performing artist Λίντα Καπετανέα

«Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τις ανάγκες των γυναικών με καρκίνο του μαστού είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.  Ως γυναίκα και ως καλλιτέχνιδα με τιμά ιδιαιτέρως που η Novartis μου έδωσε τη δυνατότητα να χορογραφήσω και να ερμηνεύσω μέσα από την κίνησή μου συναισθήματα γυναικών με καρκίνο του μαστού,»   σχολίασε για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα, η Λίντα Καπετανέα. 

Ενώ η Χάρις Αλεξίου δήλωσε: « Η θετική ψυχολογία και η δύναμη που κρύβει μέσα της η κάθε γυναίκα αποτελούν σημαντικά όπλα στην αντιμετώπιση της νόσου. Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μέσω της ολιστικής προσέγγισης, στόχο έχει να βοηθήσει τις γυναίκες να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες».


Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων: 
Δευτέρα, 5/10, 12/10, 19/10, 2/11, 9/11
• Μυστικά για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών από την Άννα Παγούνη [Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος]
• Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με την Ευαγγελία Παπαθέου [Δραματοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια]
• Σεμινάριο μόδας & styling με την Αννούσα Μελά [Blogger-Style expert]
• Συμβουλές για Make-up από την Χαρά Παπανικολάου [Make-up artist]

Τετάρτη, 7/10, 14/10, 21/10, 4/11, 11/11
• Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία με την Ευαγγελία Παπανικολάου [Μουσικοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια GIM]
• Συζήτηση και συμβουλές για τον Νευροπαθητικό Πόνο με την Αθηνά Βαδαλούκα [Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ]
• “Positive thinking” με τον Άγγελο Δερλώπα [επαγγελματίας Coach]

Πέμπτη, 8/10, 15/10, 22/10, 5/11, 12/11
• Εικαστική Ψυχοθεραπεία με την Νιόβη Σταυροπούλου [Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια]
• Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος, από την Αθηνά  Τιγγινάγκα [Φυσικοθεραπεύτρια]
• Προσαρμοσμένο Pilates/Yoga session με την Αϊνόλα Τερζοπούλου [δασκάλα Pilates]

Πού:
Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο «7ος», Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος

Παρασκευή, 16/10 & 6/11
• Συμβουλές για υγιεινή διατροφή για τον ογκολογικό ασθενή από τον Ευάγγελο Ζουμπανέα [Διατροφολόγος] και την ομάδα του 
• Μαγειρεύοντας νόστιμα και υγιεινά με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο [Σεφ]

Πού:
Τα σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής θα πραγματοποιηθούν στο «Driskas Test Kitchen», Λάμψα 19 στους Αμπελόκηπους (Σταθμός Πανόρμου-έξοδος προς οδό Χατζηκωνσταντή)

Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων