Camp Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο Κρήτης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Camp Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο Κρήτης

Από την ιδέα στην πράξη καλούνται να προχωρήσουν 50 παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρώτο Camp Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας για μαθητές, από τις 19 μέχρι τις 28 Αυγούστου, στο Ηράκλειο Κρήτης, που διοργανώνουν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Χαρισμάθεια» και η Robotic Science Academy.
Μαθητές δημοτικού (7-12 ετών), γυμνασίου και λυκείου (13-17 ετών) θα δοκιμαστούν αρχικά στο να σχεδιάσουν καλές και ρεαλιστικές ιδέες που λύνουν πραγματικά προβλήματα, με σκοπό να μάθουν στην πράξη τη διαδικασία αμφισβήτησης που ενέχει το «ταξίδι» μέχρι την τελική απόφαση, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην επικοινωνία, τη συνεργασία και την παρουσίαση, καθώς και να μπορούν να κρίνουν την αξία των προτάσεών τους.
Μέσα στην όλη διαδικασία, τα παιδιά θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, θα μάθουν να χρησιμοποιούν εργαλεία Έρευνας Αγοράς, Business Model Canvas, να κάνουν παρουσιάσεις και να χρησιμοποιούν τη «Θεωρία των 6 καπέλων». Έτσι, μέσα από παιχνίδια ρόλων, εργαστήρια και ομαδική προσπάθεια, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με οικονομικές και επιχειρηματικές έννοιες όπως το «proof of value», «proof of concept», θα φτάσουν σε ένα τελικό προϊόν (Minimum Valuable Product), αλλά και θα δουν και τα επόμενα βήματα για να μπορέσουν να κάνουν το πρωτότυπο τους ένα εμπορικό προϊόν.
Οι τομείς στους οποίους θα κληθούν να «δραστηριοποιηθούν» οι μαθητές είναι ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η γαστρονομία.
Όλα τα παραπάνω ίσως φαντάζουν μέχρι και... ακαταλαβίστικα για ενήλικες, πόσο μάλλον για μαθητές. Και όμως, για τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, μέντορα του Camp και υπεύθυνου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Χαρισμάθειας», δεν πρόκειται μόνο για μία ευκαιρία προσέγγισης των πραγματικών επιχειρηματικών συνθηκών, αλλά και της ζωής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Camp και να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων