PAPAYA, MANGO, AVOCADO: 3 SUPER-ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

PAPAYA, MANGO, AVOCADO: 3 SUPER-ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!

Συντάκτης: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr



PAPAYA: η υπέροχη γεύση και υφή της παπάγιας έκανε τον Χριστόφορο Κολόμβο να την χαρακτηρίσει ως «το φρούτο των αγγέλων». Κάποτε θεωρούταν εξωτικό φρούτο αλλά πλέον μπορεί να βρεθεί εύκολα σε όλο τον κόσμο και όλο τον χρόνο. 

PAPAYA και ΥΓΕΙΑ:
Η παπάγια δεν είναι γνωστή μόνο για την υπέροχη γλυκιά της γεύση και το τροπικό της χρώμα αλλά και για την περιεκτικότητά της σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε καροτένιο,  Βιταμίνη C, φλαβονοειδή, μέταλλα, κάλιο, μαγνήσιο και ίνες. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μαζί προάγουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και φαίνεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου. Επίσης η παπάγια περιέχει το πεπτικό ένζυμο παπαϊνη το οποίο χρησιμοποιείται σε τραυματισμούς και αλλεργίες λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του


PAPAYA ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ
Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, Βιταμίνη Α και σε απαραίτητα για το δέρμα ένζυμα. Έχει ιδιότητες αποκατάστασης αλλά και πρόληψης. Τα ένζυμα που περιέχει η παπάγια είναι γνωστά για τις επουλωτικές τους ιδιότητες ενώ τα φυσικά άλφα-υδροξυοξέα που περιέχει διενεργούν μία απαλή απολέπιση. Η παπάγια χρησιμοποιείται στην αισθητική προσφέροντας έναν φυσικό τρόπο για άμεσο lifting, αναζωογόνηση και φυσική λάμψη. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα έλαια και λοιπά φυσικά συστατικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτονα και κουρασμένα δέρματα, για αποτέλεσμα άμεσης ενυδάτωσης, λάμψης και φρεσκάδας.



MANGO: Το μάνγκο χαρακτηρίζεται ως «ο βασιλιάς των φρούτων» και θεωρείται super-φρούτο, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ένα διατροφικά πλούσιο φρούτο με μοναδική γεύση και άρωμα και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία αλλά και την ομορφιά.

MANGO ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Το μάνγκο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την προστασία από διάφορες ασθένειες. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία δείχνουν να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, Βιταμίνη Α που βελτιώνει την όραση και ένζυμα που βοηθούν την πέψη και γενικά το πεπτικό σύστημα. Επίσης το μάνγκο φαίνεται να ισορροπεί τα επίπεδα ινσουλίνης άρα χρησιμεύει σε περιπτώσεις διαβήτη, προστατεύει τη σεξουαλική υγεία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε Βιταμίνη Ε, βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας καθώς περιέχει βιταμίνη C και βελτιώνει τη μνήμη λόγω του γλουταμινικού οξέος.



  










MANGO ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ 
Είναι πλούσιο σε Βιταμίνες (Α, B1, B2, B3, B6, C) μέταλλα, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες καθώς και σε καροτένιο που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι δράσεις των συστατικών αυτών καταπολεμούν την ακμή, προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση και μειώνουν τους διεσταλμένους πόρους, προσφέροντας φρεσκάδα και ελαστικότητα στο δέρμα.


AVOCADO
Πολλοί δεν γνωρίζουν τα πολλά οφέλη του avocado για την υγεία και την ομορφιά. Είναι ένα πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο και μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη διατροφή μας μέσα σε σάλτσες, σούπες ή και ακόμα και σε εξωτικά παγωτά!


AVOCADO ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη και αντι-οξειδωτικά συστατικά που φαίνεται να του προσφέρουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιέχει ολεϊκό οξύ που ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης, ωμέγα-3 λιπαρά και φυλλικό οξύ που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, είναι πλούσιο σε κάλιο που ρυθμίζει την πίεση και καροτενοειδή λουτένη που προστατεύει την υγεία των ματιών. Τέλος τα υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος δρουν προστατευτικά για τις εγκυμονούσες καθώς προστατεύουν από συγγενής ανωμαλίες στο έμβρυο.

AVOCADO ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ
Tο avocado είναι γνωστό για τις αναπλαστικές και επουλωτικές του ιδιότητες. Είναι μία εξαιρετική θεραπεία για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το έλαιο του avocado είναι εξαιρετικά ενυδατικό και διεισδύει στο δέρμα βαθύτερα από αντίστοιχα έλαια. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνες Α, D, B, C, E, πανθονεϊκό οξύ, μαγνήσιο και φώσφορο, έχοντας εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.




 




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων