Πρωτοποριακή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, με συνδυασμό φλεξοδερμίας και υπερήχους. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρωτοποριακή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, με συνδυασμό φλεξοδερμίας και υπερήχους.

Συντάκτες: Θάλεια Γούτου, αισθητικός, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr
Με τον ερχομό της άνοιξης για τις περισσότερες γυναίκες σημαίνει συναγερμός καθώς το καλοκαίρι και οι παραλίες πλησιάζουν και το σώμα είναι καιρός να αποκαλυφθεί. Προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, που λίγο – πολύ απασχολούν όλες τις γυναίκες, ακόμα και αν τον χειμώνα έχουν παραμεληθεί, τώρα είναι καιρός να αντιμετωπιστούν. Τι ακριβώς όμως είναι η κυτταρίτιδα και πως μπορεί να καταπολεμηθεί;

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται με τη μορφή εξογκωμάτων στο δέρμα που δημιουργούν τη γνωστή όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος. Πολλές γυναίκες παθαίνουν εμμονή με το πρόβλημα αυτό ψάχνοντας τρόπους να το αντιμετωπίσουν, μη διστάζοντας να καταφύγουν σε οποιαδήποτε λύση, από την εφαρμογή ειδικών προϊόντων και το μασάζ μέχρι και πιο δραστικές μεθόδους όπως το laser.


ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
Η κυτταρίτιδα είναι ένα αποκλειστικά αισθητικό πρόβλημα. Μπορεί να εμφανίζεται σαν αχνά βαθουλώματα στο δέρμα που είναι ορατά μόνο όταν το δέρμα πιέζεται. Αλλά για κάποιους ανθρώπους η κυτταρίτιδα μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα σχηματίζοντας μεγάλες περιοχές οζώδους δέρματος και με έντονα βαθουλώματα. Εκτός από το κάτω μέρος του σώματος μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα σημεία, όπως τα μπράτσα και το στήθος. Ο όρος «κυτταρίτιδα» είναι μάλλον ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ
Η  κυτταρίτιδα δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα της περιοχής να μην τρέφονται σωστά. Έτσι ο οργανισμός αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί σε εκείνα τα λιποκύτταρα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο με αποτέλεσμα τα αγγεία να συμπιέζονται, οι ανταλλαγές υγρών να εμποδίζονται και το πρόβλημα τα μικροκυκλοφορίας να επιδεινώνεται.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας παίζει η γενετική προδιάθεση αλλά και οι ορμονικές διαταραχές (όπως αυτές που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη). Πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος ζωής καθώς επηρεάζει την εμφάνισή της. Παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα είναι:
  • ·      Οι συνεχείς εναλλαγές βάρους
  • ·      Η μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων στην διατροφή
  • ·      Η αύξηση του συνολικού βάρους
  • ·      Η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης
  • ·      Η κατακράτηση υγρών ή η αφυδάτωση



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
Στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους οι επιστήμονες κατέληξαν ότι μόνο μέσω του συνδυασμού ισχυρών μεθόδων προκύπτουν τα επιθυμητά αποτελέσματα γρήγορα, ανώδυνα και με διάρκεια. Αυτό γιατί για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα πρέπει να ελέγξουμε τη συσσώρευση των τοξινών, να μειώσουμε την περίσσεια αποθηκευμένου λίπους, να εξαλείψουμε το μεσοκυττάριο νερό, να βελτιώσουμε τη μικροκυκλοφορία ώστε να αποβληθούν τα υπολείμματα από τα παραπάνω και να τονώσουμε τον ιστό.
ΦΛΕΞΟΔΕΡΜΙΑ - ΥΠΕΡΗΧΟΙ
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε το μηχάνημα LDG-SONOFLEX από τον Γαλλικό Οίκο Ιατρικής Αισθητικής ERICSON LABORATOIRE, που συνδυάζει τους υπερήχους σώματος με τη φλεξοδερμία / ενδοδερμία. Είναι το μοναδικό μηχάνημα στον κόσμο που αυτή τη στιγμή παρέχει τις δυο αυτές μεθόδους που δρουν  συνεργικά. Η καινοτομία αυτή δίνει τα όπλα να αντιμετωπιστεί με επιτυχία το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

ΦΛΕΞΟΔΕΡΜΙΑ: η λεμφική αποσυμφόρηση που προσφέρει αποβάλλει τις τοξίνες. Το τοπικό πάχος εξαλείφεται μέσω της λιποδιάλυσης και της λιπογλυπτικής. Ο ιστός οξυγονώνεται και η κυτταρίτιδα εξαλείφεται. Το δέρμα αποκτά ξανά υγιή όψη και επανέρχεται η σωστή ελαστικότητα.

ΥΠΕΡΗΧΟΙ: οι υπέρηχοι αυξάνουν το αποτέλεσμα της λιποδιάλυσης, ενισχύουν την ανεκτικότητα των αγγείων και τονώνουν το δέρμα χάρις στης διείσδυση των ανάλογων  ενεργών συστατικών. Παράλληλα αντιμετωπίζουν τη δερματική χαλάρωση. Με τους υπερήχους επίσης γίνεται μεσοθεραπεία. Δηλαδή μεγαλομοριακές ενώσεις με τη βοήθεια των υπερήχων περνούν τον δερματικό ουδό και δρουν λιποδιαλυτικά στα λιποκύτταρα. 


ΠΗΓEΣ: MEDISPA, www.medispa.gr
ERICSON LABORATOIRE, WEBMD

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων