Φουκουσίμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φουκουσίμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ (video)

Φουκουσίμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr
H 11η Μαρτίου του 2012 σηματοδοτεί ένα χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι  που έπληξε το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας. Ο αντίκτυπος αυτού του φοβερού γεγονότος έδειξε την φοβερή δύναμη της φύσης, και πώς ο άνθρωπος  μπορεί  να προκαλεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά σε ανθρώπους, ζώα, περιβάλλον, οικονομία με την πυρηνική καταστροφή

Τα ΜΜΕ έδειξαν τι συνέβει στην Φουκουσίμα,  Για τον λαό της Ιαπωνίας η μόλυνση που προκλήθηκε μετά από ένα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα της ιστορίας ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Η απελευθέρωση ραδιενεργών υλικών στην αλυσίδα του αέρα, του νερού και των τροφίμων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μερικά από αυτά τα επικίνδυνα υλικά παραμένουν ραδιενεργά επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αύξηση διαμαρτυρίας από όλη την ιαπωνική κοινωνία. Στους διαδηλωτές συμμετείχαν μητέρες των παιδιών που ζουν στην περιοχή της Φουκουσίμα και  είναι θυμωμένοι ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα.


Τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ότι η Αυστραλία τροφοδότησε με ουράνιο τους αντιδραστήρες Daiichi της Φουκουσίμα και ότι η Φουκουσίμα είχε ουράνιο και πλουτώνιο κατάλληλο για στρατιωτική χρήση, τα οποία εκτέθηκαν στην ατμόσφαιρα όταν το «τσουνάμι» χτύπησε τον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ένα χρόνο μετά δεν έχουμε εικόνα των επιπτώσεων του ατυχήματος στην υγεία των ανθρώπων των γύρω περιοχών.
Ας θυμίσουμε μονάχα ότι, ένα χρόνο μετά την καταστροφή του Τσέρνομπιλ στο Δυτικό Βερολίνο, που βρίσκεται σε απόσταση 3.000 χλμ από τον τόπο του ατυχήματος, οι τερατογεννέσεις παιδιών είχαν δεκαπλασιαστεί.
Ας θυμίσουμε ότι στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν την καταστροφή του Τσέρνομπιλ 200.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο του θυρεοειδούς στην Ουκρανία, στη Λευκορωσία και στη Ρωσία.
Ας θυμίσουμε ότι  χιλιάδες τόνοι μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού, που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων, κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό και μόλυναν τη θαλάσσια ζωή σε όλο τον πλανήτη.
Ας θυμίσουμε ότι η ραδιενέργεια αυτή έχει μεταφερθεί από το πλαγκτόν, τα όστρακα και τα μαλάκια στα ψάρια, κι από αυτά στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Κι ότι οι Ιάπωνες, αλλά και όλοι οι λαοί του Ειρηνικού, τρέφονται πρωτίστως με θαλασσινά και ψάρια.
Ας θυμίσουμε ότι χρειάστηκαν εννέα ολόκληροι μήνες για να μπορέσει η ιαπωνική κυβέρνηση να ανακοινώσει την σταθεροποίηση της κατάστασης, δηλαδή τον έλεγχο της διαρροής ραδιενέργειας στην περιοχή. Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να καταστεί «ασφαλής» ο εν λόγω πυρηνικός σταθμός.

Η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για τη ζωή, για το περιβάλλον, για την ποιότητας ζωής, για τη Δημοκρατία. Οι μεγάλες καταστροφές των τελευταίων τριάντα χρόνων μας το υπενθυμίζουν.  Η απαλλαγή από αυτήν είναι καθήκον προς τα παιδιά μας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων