Η αισθητική οδοντιατρική, για την ομορφιά του χαμόγελου. (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η αισθητική οδοντιατρική, για την ομορφιά του χαμόγελου. (video)


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., medlabnews.gr
Η σύγχρονη οδοντιατρική σήμερα ενδιαφέρεται όχι μόνο για την πρόληψη και την υγεία του στόματος, αλλά και για την ομορφιά του χαμόγελου.  Κάτι που όλοι επιθυμούμε είναι μην ξεχωρίζει καμία κατασκευή μέσα στο στόμα  μας και τα δόντια μας να είναι λευκά και καλοσχηματισμένα.
 Έτσι λοιπόν αν πρέπει να αποκαταστήσουμε ένα κατεστραμμένο δόντι κάνουμε ένα λευκό σφράγισμα στο χρώμα του, ή ένα ένθετο σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης.
 Οι εξ ολοκλήρου από πορσελάνη στεφάνες (ολοκεραμικές)   παρουσιάζουν υψηλή αισθητική γιατί επιτρέποντας το παιγνίδισμα του φωτός (ανάκλαση-διάθλαση κ.α.) προσομοιάζουν άριστα με τα φυσικά δόντια .
 Τα δόντια μπορούμε να τα κάνουμε πιο φωτεινά με λεύκανση ενώ μπορούμε να δώσουμε το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμούμε με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης. Μερικές φορές ένας απειροελάχιστος  ‘’τροχισμός’’ των δοντιών (esthetic contouring) μπορεί να  κάνει τη διαφορά.
Με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων διατηρούμε την αισθητική και την ακεραιότητα των παρακείμενων δοντιών.
 Μπορούμε να ‘’στολίσουμε’’ τα δόντια με μικρά διαμαντάκια που κολλάνε στις επιφάνειες των δοντιών και απομακρύνονται εύκολα και απλά  αν αλλάξουμε γνώμη.

 Αν και υπάρχουν κάποια πρότυπα αναλογίας των δοντιών, το χαμόγελο είναι εξατομικευμένο και με το συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών χαρίζει ομορφιά, ευεξία και αυτοπεποίθηση. Εξ άλλου όπως παντού και πάντα, χρειάζεται καλή στοματική υγιεινή.
Γιώργος Κουτσικάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.
 τηλ 210-8056112
E-mail: gkoutsikakis@hotmail.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων