Η αφαίρεση των τατουάζ και η πρόταση για το ερεθισμένο δέρμα. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η αφαίρεση των τατουάζ και η πρόταση για το ερεθισμένο δέρμα.

Η Δρ. Άσπα Ζαχαρή (M.D,  Ph.D)  για την αφαίρεση των τατουάζ
Τα τελευταία  χρόνια παρατηρείται μια ιδιαίτερη αύξηση των τατουάζ που έγιναν μέρος του lifestyle.  Όλο και περισσότεροι  επιλέγουν να «χτυπήσουν» το δικό τους σχέδιο, σύμφωνα με το προσωπικό τους στυλ - μικρά, μεγάλα, με πολλά χρώματα ή και όχι, τα τατουάζ χαρακτηρίζουν τη σημερινή εποχή. Οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς με εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα.
Η αύξηση των τατουάζ, ωστόσο, οδήγησε και σε αύξηση της επιθυμίας αφαίρεσής τους για προσωπικούς, αισθητικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς ή και επαγγελματικούς λόγους. Σύμφωνα με έρευνα, το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το μετανιώνουν, ενώ το 30% θέλουν να το αφαιρέσουν. Σπανιότερα η αφαίρεσή τους επιβάλλεται για λόγους αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε.
Η Δερματολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνων Δρ. Άσπα Ζαχαρή M.D Ph.D μοιράζεται σημαντικές απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με την αφαίρεση τους.
Πως γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ;
Με εξειδικευμένα, παλμικά Q-Switched Lasers. Η ενέργεια εκπέμπεται από το εξειδικευμένο Q-Switched Laser σε ελάχιστο χρόνο, σπάζοντας τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα. Τα τμήματα αυτά με τη σειρά τους απομακρύνονται σταδιακά από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού, χωρίς να προκαλείται ερεθισμός ή βλάβη στο υπόλοιπο δέρμα.
Τα χρώματα που αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά είναι το μαύρο, το μπλε-σκούρο, το μπλε και το πράσινο, ενώ δύσκολα αφαιρείται το κόκκινο και το πορτοκαλί και ακόμα πιο δύσκολα το κίτρινο και το άσπρο.
Είναι επώδυνη η διαδικασία;
Η διαδικασία αφαίρεσης είναι σχεδόν ανώδυνη, με την χρήση τοπικών αναισθητικών κρεμών, οι οποίες εφαρμόζονται λίγες ώρες πριν την επέμβαση.
Είναι αποτελεσματική η μέθοδος;
Τα αποτελέσματα  εξαρτώνται  από πολλούς παράγοντες όπως είναι το χρώμα, το είδος της χρωστικής, η παλαιότητα του τατουάζ, η φύση του (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό), η περιοχή που έγινε, καθώς και η  "ποιότητα"  του δέρματος.
Έχει παρατηρηθεί πως στα άτομα με ανοιχτό φωτότυπο, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Στα άτομα με σκούρο φωτότυπο υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει αχνό το περίγραμμα του τατουάζ και μετά την εφαρμογή του laser.
Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Όσο πιο παλιό είναι ένα τατουάζ τόσο λιγότερες συνεδρίες απαιτούνται. Περίπου 4-6  συνεδρίες, κάθε δύο μήνες, για άτομα με τατουάζ άνω των 5 χρόνων είναι αρκετές για την ομαλή και αποτελεσματική αφαίρεση τους.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Με τα εξελιγμένα laser και τη σωστή μετεπεμβατική φροντίδα (χρήση τοπικών αντιβιοτικών και επουλωτικών σκευασμάτων και κρεμών όπως η Cicaplast της La Roche-Posay) δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, όπου παρατηρούνται, ουλές, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος ή ακόμα και ατροφία.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ LA ROCHE POSAY ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ:
Η La Roche-Posay έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια στη φροντίδα και τη θεραπεία ακόμα και του πιο ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος, προσφέροντας προϊόντα που συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα με την υψηλή ανοχή. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες του ευαίσθητου και ερεθισμένου δέρματος, προτείνει:
CICAPLAST: Εξειδικευμένη σειρά για την ανάπλαση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος.
H σειρά Cicaplast έφερε το πρώτο προϊόν ανάπλασης δέρματος που λειτουργεί ως έμπλαστρο για την επιτάχυνση της επούλωσης του ερεθισμένου ή σκασμένου δέρματος ή την επούλωση μετά από μικρές δερματολογικές επεμβάσεις.

Η σειρά περιλαμβάνει:
· CICAPLAST BAUME B5 για πρόσωπο και σώμα. Βάλσαμο με αναπλαστική και καταπραϋντική δράση. Κατάλληλο για όλους τους καθημερινούς  ερεθισμούς του δέρματος, για όλη την οικογένεια.
·    CICAPLAST GEL ειδική μετεπεμβατική φροντίδα που επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος.
·      CICAPLAST HAND CREAM επανορθωτική κρέμα φραγμού για τα χέρια. Οικιακή και επαγγελματική χρήση.
·      CICAPLAST LIP BALM επανορθωτικό balm φραγμού για τα χείλη και την περιοχή γύρω από τη μύτη.

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Δρ. Άσπα Ζαχαρή M.D. Ph.D είναι Δερματολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι εξειδικεύτηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».
Από 1992, είναι  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με  εκπαιδευτικό έργο που περιλαμβάνει εισηγήσεις επιστημονικών διαλέξεων και διδακτικό έργο σε σχολές επαγγελματιών υγείας, εκπαίδευση δερματολόγων σε χημικά peeling, μεσοθεραπεία, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, λιπόλυσης και botox.
Από το 1995, συμμετέχει σε προγράμματα ,συνεχιζομενης εκπαιδευσης,διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών οργανισμών (World Antiaging Society, Lipolysis Net, American Academy of Dermatology, American Society of Cosmetic Dermatology and Aesthetic Surgery) στην αισθητική ιατρική και την αντιγήρανση.
Μετεκπαιδεύτηκε σε επεμβάσεις δερματοχειρουργικής και κρυοθεραπεία (Skin Hospital Birmingham, 1993), σε κλινικές εφαρμογές laser (Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», 2001-2002), σε μεσοθεραπεία (Ακαδημία Παρισιού,), στη χρήση κανουλών για τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (Q-Med Paris Academy,   επίπεδα expert και master).
Η Δρ. Άσπα Ζαχαρή έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικά διεθνή έντυπα (Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, International Journal of Dermatology) και Ελληνικά (Ελληνική Επιθεώρηση Δερματολογίας Αφροδισιολογίας, Φαρμακευτικά Χρονικά) καθώς και σε διεθνή έντυπα ποικίλης ύλης. 
Είναι μέλος του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής, Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του European Academy of Dermatologyand Venereology  και μέλος του  διοικητικού συμβούλιου της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.
Στο ιατρείο της εφαρμόζει εξατομικευμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα φυσικής τελειότητας, που υποστηρίζονται από εξελιγμένες τεχνικές και σύγχρονο εξοπλισμό, πιστοποιημένες από τα κορυφαία ιατρικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων