Εκδηλώσεις με θέματα τις παθήσεις των φλεβών και την ψωρίαση από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, για τον Απρίλιο και Μάιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκδηλώσεις με θέματα τις παθήσεις των φλεβών και την ψωρίαση από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, για τον Απρίλιο και Μάιο



To medlabnews.gr και τα iatrikanea.gr ξεκίνησαν συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ. Αρχή αυτής της συνεργασίας είναι η επικοινωνία μιας σειράς εκδηλώσεων σε Δήμους με θέματα 
τις παθήσεις των φλεβών και την ψωρίαση

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Σήμερα αριθμεί 150 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Διοικείται από 11μελές Δ.Σ, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο επιστημονικό του έργο συνεπικουρείται από το Επιστημονικό του Συμβούλιο, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Ιωάννης Τούντας, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Αποτελεί τη συνένωση 3 Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994. Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα πρόπτυπα του Π.Ο.Υ.

Η έλλειψη θεσμικού πλαισίου σε θέματα Πρόληψης των Νοσημάτων, Προαγωγής της Υγείας και Προσυμπτωματικού Ελέγχου από μέρους της Πολιτείας ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας ενός Δικτύου, όπου εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα μαζί με επιστήμονες με μακροχρόνια προσφορά στους τομείς της Πρόληψης των Νοσημάτων, της Προαγωγής της Υγείας και της Δημόσιας Υγείας, συνδιαμορφώνουν τοπικές πολιτικές υγείας και συμμετέχουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες και προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, διοργανώνοντας Επιστημονικές Ημερίδες, Συνέδρια και Εκστρατείες Ενημέρωσης καθώς και προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, περιβαλλοντικά κλπ. Επίσης παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους Δήμους μέλη ως προς την διαμόρφωση των τοπικών πολιτικών υγείας με επίκεντρο την Δημόσια Υγεία καθώς και την υϊοθέτηση των αρχών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας μέσα από τη δημιουργία των"προφίλ υγείας" των πόλεων.

Υπηρεσίες - Προγράμματα - Νέα - Ειδήσεις - ΕκδηλώσειςΕλαχιστοποίηση
Ημερίδα με θέμα:«Φλεβική Θρόμβωση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε» στο Δήμο Χαλκιδέων. - 16/5/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Φλεβική Θρόμβωση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε» την Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στο Θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σιώκου 1, Χαλκίδα.
Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα με θέμα:«Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: Διάγνωση & Θεραπεία» στο Δήμο Πύργου Ηλείας. - 12/5/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων:  Διάγνωση & Θεραπεία» τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πλατεία Σάκη Καράγιωργα,  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πύργου (2ος όροφος).
Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα με θέμα:«Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» στο Δήμο Πειραιά. - 7/5/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» και την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου) Φίλωνος 29, Πειραιάς.
Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα με θέμα:«Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» στο Δήμο Ναυπλιέων. - 5/5/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» και την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στην Αίθουσα ΤΡΙΑΝΟΝ Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο.
Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα με θέμα:«Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: Διάγνωση και Θεραπεία» στο Δήμο Γλυφάδας. - 5/5/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: Διάγνωση και Θεραπεία» τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας, Άλσους 15.
Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα με θέμα:«Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: Διάγνωση και Θεραπεία» στο Δήμο Ηρακλείου. - 30/4/2014
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων: Διάγνωση και Θεραπεία» την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, ώρα 18:00 στη «Βίλα Στέλλα», Σοφίας & Γαλήνης γωνία, Ηράκλειο.
Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων