Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

14/4/14

Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ολοκληρωμένης φροντίδας (integrated care)

της Κικής Τσεκούρα, medlabnews.gr
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ολοκληρωμένης φροντίδας (integrated care), που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και η Επιτελική Επιτροπή για την εθνική στρατηγική Ηλεκτρονικής Υγείας 2014- 2020, σήμερα, στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΠΥ
Του συνέδρους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Γ. Ευσταθίου. Την ημερίδα προλόγισε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κα. Χριστίνα Παπανικολάου και ακολούθησε ο κ. Θεόδωρος Βοντετσιάνος, Δ/ντης Πν/γος, e-Health Unit, από το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών  «Σωτηρία»
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι σχετικές με αυτόν τον τομέα δραστηριότητες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης από τον κλινικό καθηγητή κ. J. Roca και τον Dr. Joan Escarrabill, υπεύθυνους του Προγράμματος Χρόνιας Φροντίδας (Chronic Care Program). Οι καθηγητές παρουσίασαν το τι έχουν κάνει στην Καταλονία που έχει ανάλογα προβλήματα με την Ελλάδα και πληθυσμό 7.000.000 κατοίκων. Ανέφεραν την συμμετοχή της τηλεϊατρικής για την παρακολούθηση χρονίων πασχόντων αλλά και την διενέργεια εξετάσεων όπως δερματοσκοπήσεων για την πρόληψη του μελανώματος. Τέλος ανέφεραν ότι το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Επίσης, ανακοινώθηκε, η σύσταση και το πρόγραμμα δράσης της Ομάδας Εργασίας του ελληνικού θεματικού Δικτύου για την Υγιή και Ενεργή γήρανση, καθώς και το πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργή και Υγιή Γήρανση» (EIP on AHA - European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing), όπως και το πλαίσιο συνεργασίας (affiliation) μεταξύ των Υπουργείων Υγείας της Ελλάδας και της Καταλονίας.

Μετά από τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση καθώς και παρουσίαση των ήδη συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δράσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα, καθηγητές Πανεπιστημίων από μονάδες υγείας, από Ιατρικά και νοσηλευτικά τμήματα, βιολόγοι και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ολοκληρωμένης φροντίδας (integrated care) Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.