Στυλοβάτης η Ελληνίδα μάνα, στην σημερινή κοινωνία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στυλοβάτης η Ελληνίδα μάνα, στην σημερινή κοινωνία


Από την σύνταξη του medlabnews.gr για την γιορτή της μητέρας

Άλλη μια γιορτή της μητέρας...... 
Είναι όμως στην Ελλάδα γιορτή; 
Σήμερα η Ελληνίδα μάνα βάλλεται από παντού. Είναι άνεργη, παλεύει με πολλά οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την μιζέρια της γραφειοκρατίας, είναι αυτή που δέχεται της πιέσεις καθημερινά. Και πιέζεται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από το περιβάλλον, από την διαλυμένη παιδεία, από την διαλυμένη υγεία και έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη που διαπερνά την χώρα.

Ο ρόλος της σημερινής Ελληνίδας μάνας είναι σημαντικός περισσότερο από παλαιότερα.

Ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας ως μητέρα, αναγνωριζόταν από την αρχαιότητα στην Ελλάδα. Η Γαία, η μητέρα Γη, υπήρξε από τις σημαντικότερες θεότητες, η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο.
Στη σύγχρονη ελληνική ζωή η μάνα παραμένει το βασικό πρόσωπο μέσα στην οικογένεια και κοινωνία, παρά τις μεγάλες αλλαγές και διαφοροποιήσεις που παρατηρούμε στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.

Σήμερα η σύγχρονη Ελληνίδα μητέρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση.
Πώς θα συνδυάσει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον παραδοσιακό της ρόλο και στη φιλοδοξία της για την επαγγελματική της ανέλιξη;
Πώς θα αποφύγει τον εφιάλτη της συνύπαρξης της αποτυχημένης μητέρας με το όνειρο της επαγγελματικής εξέλιξης; Άλλωστε η μεγάλη οικονομική κρίση έχει διαφοροποιήσει πάρα πολύ τα κοινωνικά δεδομένα και η απόκτηση ενός παιδιού δημιουργεί φοβέρες πιέσεις στα σημερινά ζευγάρια.
Ως συνέπεια αυτού του διλήμματος, στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση των αμβλώσεων από εργαζόμενες γυναίκες, που φοβούνται ότι μια εγκυμοσύνη ίσως γίνει αιτία για απόλυση από την εργασία τους ή ακόμα πιο πολύ δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιβαρύνσεις της σημερινής εποχής.
Για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχει η πολιτεία αλλά και όσοι λησμονούν να τονίζουν τη μεγάλη αξία της γυναίκας-μητέρας.

Ιδιαίτερα η πολιτεία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη γυναίκα στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει: της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης.



Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων