Η αισθητική ζώνη του στόματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η αισθητική ζώνη του στόματος

Ονομάζεται έτσι η περιοχή που φαίνεται όταν γελά ένας άνθρωπος. Σε άλλους φαίνεται μέρος των 6 προσθίων πάνω δοντιών, σε άλλους φαίνονται τα πρόσθια δόντια και τα ούλα, σε άλλους φαίνεται σχεδόν όλη η οδοντοστοιχία και τα ούλα. Σε μερικούς δεν φαίνονται καθόλου τα πάνω δόντι α αλλά μόνο τα κάτω. Επίσης, στο ίδιο άτομο, με την πάροδο του χρόνου η θέαση των δοντιών μπορεί να αλλάξει.

Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., medlabnews.gr

Ονομάζεται έτσι  η περιοχή που φαίνεται όταν γελά ένας άνθρωπος. Σε άλλους φαίνεται μέρος των 6 προσθίων  πάνω δοντιών, σε άλλους φαίνονται τα πρόσθια δόντια και τα ούλα, σε άλλους φαίνεται σχεδόν όλη η οδοντοστοιχία και τα ούλα. Σε μερικούς δεν φαίνονται καθόλου τα πάνω δόντι α αλλά μόνο τα κάτω.  Επίσης, στο ίδιο άτομο, με την πάροδο του χρόνου  η θέαση  των δοντιών μπορεί να αλλάξει.


Με τις σύγχρονες μεθόδους της οδοντιατρικής προσπαθούμε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση στην αισθητική ζώνη.
Μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος  και τη διάταξη των δοντιών όπως και τη σχέση τους με τα ούλα, τα χείλη και εν γένει το πρόσωπο.


Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε ή από σκοπού ή όταν μία παθολογική κατάσταση το επιτάσσει. Δηλαδή μπορούμε ή να κρατήσουμε το χαμόγελό σας όπως η φύση το έφτιαξε, ή να το διορθώσουμε σκόπιμα, ή αν παρουσιασθεί βλάβη να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για μία αισθητική αλλαγή.


Πηγαίνοντας από απλούστερες σε συνθετότερες παρεμβάσεις:

  • Καθαρισμός  και στίλβωση των δοντιών. Μερικές φορές είναι επαρκής για να φύγουν χρωστικές  π.χ. από κάπνισμα.
  • Λεύκανση των δοντιών. Γίνεται στο ιατρείο ή και στο σπίτι.
  • Ελαχιστότατος τροχισμός  δοντιών με ειδικά εργαλεία (esthetic contouring) για μικροδιορθώσεις. 
  • Άμεσες όψεις συνθέτων ρητινών που κατασκευάζονται στο ιατρείο και με την τεχνική της διαστρωμάτωσης ( ξεχωριστά το  σώμα της οδοντίνης, της αδαμαντίνης, του κοπτικού άκρου   κ.λ.π.

  • Έμμεσες όψεις συνθέτων ρητινών. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο.
  • Όψεις πορσελάνης. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο. Επιτρέπουν τη διάθλαση του φωτός σαν να είναι φυσικά δόντια.


  • Αυχενική πορσελάνη σε  στεφάνες και γέφυρες μεταλλο-πορσελάνης. Εκεί που η στεφάνη έρχεται σε επαφή με τα ούλα υπάρχει μόνο πορσελάνη χωρίς μέταλλο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το γκριζάρισμα του μετάλλου όταν έχουμε λεπτά ούλα.

  • Ροζ πορσελάνη.Για να μην κάνουμε υπερμεγέθη δόντια

βάζουμε ροζ πορσελάνη, ίδιου χρωματισμού με τα φυσικά δόντια.



  • Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες. Χρησιμοποιείται ειδική πορσελάνη χωρίς τη χρήση μεταλλικού σκελετού. Το υλικό και οι τεχνικές συγκόλλησης των στεφανών  επιτρέπουν τη διάθλαση του φωτός και την εξαιρετική φυσικότητα. 



  • Ουλοπλαστικές  χειρουργικές επεμβάσεις
  • Ορθοδοντικές μετακινήσεις

Πρέπει να θυμάστε πάντα  ότι η φύση είναι αναντικατάστατη. Κάθε καλό αποτέλεσμα θέλει καλή συντήρηση, που σημαίνει επιμελημένη στοματική υγιεινή και έλεγχο από τον οδοντίατρο.  Τα ούλα, που είναι η ‘’κορνίζα’’ των δοντιών πρέπει να επιδιώκετε να είναι σε υγιή κατάσταση.

Γιώργος Κουτσικάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.
τηλ 210-8056112
E-mail: gkoutsikakis@hotmail.com

Διεύθυνση Οδοντιατρείου :  Υψηλάντου 11, Πεύκη

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων