728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

8/9/15

Δωρεάν έλεγχος σπίλων (ελιών του δέρματος) με Ψηφιακή Δερματοσκόπηση. Μια μεγάλη κοινωνική προσφορά του MEDLAB


της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr

Το Ιατρικό Ινστιτούτο MEDLAB για μία ακόμα φορά στέκεται δίπλα σας παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ εξέταση σπίλων με τη μέθοδο της ψηφιακής δερματοσκόπησης, για όλο τον Σεπτέμβρη. Αν το καλοκαίρι παραεκτεθήκατε στον ήλιο, κάηκε το δέρμα σας και αν διαπιστώσατε μια ελιά σας να αλλάζει απότομα και σας ανησυχεί, ελάτε να την δερματοσκοπίσουμε ψηφιακά και να σας φύγει η ανησυχία.

Μία κοινωνική προσφορά του MEDLAB στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Κάθε άτομο δικαιούται δωρεάν εξέταση ενός (1ος) συγκεκριμένου σπίλου (ελιάς) που:
  • Έχει αλλάξει όσον αφορά το χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα, την αίσθηση που προκαλεί (π.χ. πονάει, τσούζει, εκκρίνει υγρό ή αίμα)
  • Έχει εμφανιστεί σε καθαρό δέρμα ενώ δεν υπήρχε παλαιότερα
  • Έχει γίνει σύσταση από δερματολόγο να γίνεται τακτική παρακολούθηση της συγκεκριμένης ελιάς
  • Έχει γίνει σύσταση από δερματολόγο να γίνει ψηφιακή δερματοσκόπηση της συγκεκριμένης ελιάς

Όσοι φίλοι επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν μπορούν να εκτυπώσουν το ανάλογο κουπόνι από εδώΚλείνετε άμεσα ραντεβού, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας!

Λίγα λόγια για τον Καρκίνο του Δέρματος

Η έλευση του φθινοπώρου είναι η κατάλληλη περίοδος για τον έλεγχο των σπίλων, μετά την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το δέρμα μας το καλοκαίρι, λόγω της έκθεσης στον ήλιο.
Η έκθεση στο ήλιο, το καλοκαίρι, του δέρματός μας και μάλιστα αν αυτή έχει οδηγήσει σε έγκαυμα, αυξάνει πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος.

Τα τελευταία χρόνια ανησυχητικά αυξάνονται τα κρούσματα μελανώματος στην Ελλάδα.   Ο αριθµός των κρουσµάτων του μελανώματος αυξάνεται, οι οφειλόµενοι όµως σε αυτό θάνατοι ακολουθούν πτωτική πορεία, χάρη στην ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσµου, τα προγράµµατα πρόληψης και την έγκαιρη διάγνωση.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για μελάνωμα
Οι άνθρωποι της πόλης που εκτίθενται απότομα στον ήλιο για συγκεκριμένες περιόδους (κυρίως το καλοκαίρι) και δέχονται μαζεμένη πολλή ηλιακή ακτινοβολία μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν μελάνωμα από τους ναυτικούς και τους αγρότες. Επίσης υψηλού κινδύνου είναι όσοι έχουν πολύ λευκή επιδερμίδα. Υψηλή προδιάθεση για μελάνωμα έχουν επίσης όσοι διαθέτουν βεβαρημένο οικογενειακό ή ατομικό ιστορικό και κυρίως τα παιδιά που μέχρι την ηλικία των δέκα ετών κάηκαν άσχημα αρκετές  φορές από τον ήλιο. Αυτά τα άτομα , μεγαλώνοντας έχουν 5πλάσιες πιθανότητες να πάθουν μελάνωμα. Τέλος κινδυνεύουν περισσότερο  όσοι  κάνουν σολάριουμ που απογειώνει τον κίνδυνο μελανώματος.

Προειδοποιητικό καμπανάκι για μελάνωμα
Πρέπει να ανησυχήσουμε αν  διαπιστώσουμε αλλαγή στο σχήμα των σπίλων (από συμμετρικό ασύμμετρο), αλλαγή στο χρώμα (διχρωμία, τριχρωμία, συνδυασμούς με μαύρο, καφέ,  ακόμα και γκρι ή ροζ), αν τα όρια του σπίλου γίνουν ακανόνιστα και αν ο σπίλος μεγαλώσει ή αν η διάμετρός του ξεπερνά τα 6 χιλιοστά.. Ένας σπίλος που αιμορραγεί επανειλημμένα ή που έχει επίμονο κνησμό (φαγούρα)

Επειγόντως στον γιατρό
Οποιαδήποτε αλλαγή ωστόσο, ενός παλιού σπίλου ή εµφάνιση ενός νέου σπίλου θα πρέπει να σας οδηγήσει στο γιατρό, ακόµη κι αν δεν έχει παρέλθει το 12µηνο για την επανάληψη της εξέτασης. Η διαπίστωση ότι ένας σπίλος αλλάζει µορφολογία, µατώνει ή εµφανίζει κνησµό είναι λόγοι για να οδηγήσουν κάποιον στο γιατρό του χωρίς καθυστέρηση. Ωστόσο, το µελάνωµα δεν δίνει πάντα σηµάδια. Στις περιπτώσεις του µεταστατικού µελανώµατος, η εξέλιξη είναι συχνά ασυµπτωµατική και ο ασθενής µπορεί να µην έχει αντιληφθεί καµία αλλαγή στο σώµα του.

Διάγνωση και θεραπεία
Το μελάνωμα είναι ουσιαστικά θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί όσο ο όγκος είναι επιφανειακός (λεπτού «πάχους» σε ιστολογική εξέταση) και δεν έχει εισβάλει βαθιά στο δέρμα. Η έγκαιρη ανίχνευση του μελανώματος έχει, επομένως, τεράστια σημασία για την πρόγνωση των ασθενών και επιτυγχάνεται με μια απλή εξέταση του δέρματος από  εξειδικευμένο γιατρό.

Ο έλεγχος του δέρματος από δερματολόγο γίνεται:
•   Με την απλή κλινική εξέταση (επισκόπηση).
•   Με τη δερματοσκόπηση (εξέταση με ειδικό φακό που «φωτίζει» τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες των σπίλων).
•   Η σύγχρονη τεχνολογία έδωσε ένα ακόμα σημαντικό όπλο στην ιατρική. Είναι το ψηφιακό δερματοσκόπιο. Με αυτό το μηχάνημα ο γιατρός μπορεί να δει στην οθόνη του υπολογιστή μια ελιά μεγεθυμένη μέχρι και 120 φορές έτσι ώστε μπορεί να δει την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής φωτογράφησης και αρχειοθέτησης των σπίλων, με ταυτόχρονη 'χαρτογράφηση' ολόκληρου του σώματος, αν αυτό είναι απαραίτητο. Aξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, το μηχάνημα βλέπει στοιχεία στον σπίλο που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι ενώ μεγεθύνει τόσο όσο είναι απαραίτητο για τον ιατρό για να διαγνώσει κάποια κακοήθεια. Oι εικόνες από κάθε ελιά του σώματος καταγράφονται, χαρτογραφούνται και αποθηκεύονται σε ατομικό αρχείο. Mε ειδικό πρόγραμμα τέλος αναλύεται κάθε σπίλος και εξάγεται το ποσοστό κινδύνου ανάπτυξης μελανώματος που βοηθά τον ιατρό στην απόφασή του να αφαιρέσει ή να παρακολουθήσει τον όποιο σπίλο.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσει κανείς το μελάνωμα είναι να το αποφύγει, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως έκθεση στον ήλιο με μέτρο και ψηφιακή χαρτογράφηση των ελιών του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

Η Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων αποτελεί το ΤΕΣΤ ΠΑΠ του δέρματος και η εξέταση γίνεται όλες τις εποχές του έτους και αφορά όλες τις ηλικίες.

Hitech ψηφιακό δερματοσκόπιο για χαρτογράφηση των ελιών του δέρματος με τρείς κινήσεις (video).

Μελάνωμα. Τι είναι; Πώς το καταλαβαίνουμε; Θεραπεύεται;

Ψηφιακή δερματοσκόπηση, για έλεγχο των ελιών του δέρματος. Απαραίτητη προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του δέρματος, μετά το καλοκαίρι

Από το μικροσκόπιο στην ψηφιακή δερματοσκόπηση. Η ιστορία της εξέτασης που προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Δωρεάν έλεγχος σπίλων (ελιών του δέρματος) με Ψηφιακή Δερματοσκόπηση. Μια μεγάλη κοινωνική προσφορά του MEDLAB Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides