Με 30 και 35 Ευρώ (4,5 και 5,25 Ευρώ συμμετοχή) θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ την ψηφιακή μαστογραφία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με 30 και 35 Ευρώ (4,5 και 5,25 Ευρώ συμμετοχή) θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ την ψηφιακή μαστογραφία

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr
Από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ζητηθεί η Ψηφιακή Μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών, ηλικίας 40-50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας
Ετσι το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την  ασφαλιστική τιμή της ψηφιακής μαστογραφίας που θα καλύπτει ο οργανισμός.
Η ασφαλιστική τιμή είναι η τιμή με την οποία ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους παρόχους υπηρεσιών υγείας (κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, κ.λπ.) και βάσει αυτής της τιμής προκύπτει και η συμμετοχή των ασφαλισμένων.
Η ασφαλιστική τιμή ορίστηκε στα 30 ευρώ για μαστογράφους με έμμεση ψηφιακή απεικόνιση και 35 ευρώ για μαστογράφους με άμεση ψηφιακή απεικόνιση.
Έτσι, η συμμετοχή των ασφαλισμένων κυμαίνεται από 4,5 έως 5,25 ευρώ, ανάλογα με το είδος του μηχανήματος που χρησιμοποιείται.
Σήμερα, μία ψηφιακή μαστογραφία κοστίζει από 20 έως 60 ευρώ, ανάλογα με το μαστογράφο.
Η κάλυψη του κόστους της ψηφιακής μαστογραφίας ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από τον ΕΟΠΥΥ, όταν η συγκεκριμένη εξέταση περιελήφθη σε απόφαση του υπουργείου Υγείας για κοστολόγηση 86 εξετάσεων.
Η ψηφιακή μαστογραφία έχει αντικαταστήσει επί της ουσίας την κλασική μαστογραφία, καθώς προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα όπως το να επιτρέπει στον ακτινολόγο να μεγεθύνει κάποιες περιοχές της εικόνας, να τις επεξεργάζεται καλύτερα αλλά και να τις συγκρίνει με παλαιότερες εξετάσεις.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων