Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Educational Trip 2018 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Educational Trip 2018

Το πρόγραμμα Educational Trip 2018 διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (OPA) και ανανκοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής.
Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε 24 φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου να επισκεφθούν για μια εβδομάδα τα κορυφαία αυτά πανεπιστήμια και να εφοδιαστούν με πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.
Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής, όπως Google, Facebook, Apple, Twitter, Sony κ.ά., καθώς και ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα, στο Σαν Ντιέγκο και στο Νιού Τζέρσεϊ, καθώς και θα βιώσουν την καθημερινή ζωή ενός φοιτητή και μιας φοιτήτριας σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές ελληνικών και δημοσίων κυπριακών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, που φοιτούν σε πολυτεχνικές σχολές, σχολές θετικών επιστημών και οικονομικές σχολές. Φέτος, πιλοτικά στο πρόγραμμα μπορούν να αιτηθούν και φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών και συγκεκριμένα από το Ιστορικό, Αρχαιολογικό και Φιλοσοφική, οι αιτήσεις των οποίων θα αξιολογηθούν από το UC Berkeley και Princeton.
Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης και να μην βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, να παρουσιάζουν μια αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν και γενικότερη εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα. Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 19 Ιανουαρίου 2018 και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί 16-20 Απριλίου 2018.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη ιδιωτών υποστηρικτών, οι οποίοι καλύπτουν τη μεταφορά των συμμετεχόντων φοιτητών, από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Ατλάντα, Σαν Ντιέγκο ή Νιου Τζέρσεϊ.
Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 120 φοιτήτριες/τες από την πλειοψηφία των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τα τελευταία δύο χρόνια και της Κύπρου.
Ενδεικτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με τη συμβολή των αποφοίτων του προγράμματος, είναι:
  • Η δημιουργία της Unique Minds, μίας κοινωνικής επιχείρησης που βοηθά τους μαθητές στην επιλογή κατεύθυνσης σπουδών, δυναμικών φοιτητικών ομάδων ανά την Ελλάδα εστιασμένων σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, όπως φυσική (PATH), βιολογία (BAT), επιστήμη χημικού μηχανικού (CHEMECON), φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο τους και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
  • Η σύσταση της ομάδας Co.Mv.o.S., με τη συμμετοχή φοιτητών από ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο τη δραστηριοποίηση, τη συνεργασία των φοιτητών και την ανάδειξη φοιτητικών πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα.
  • H διοργάνωση ποικίλων θεματικών ομιλιών και δράσεων (π.χ., Patras Game ExpoTeam Fair AUTH) και η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους άλλους οργανισμούς ανά την Ελλάδα (φοιτητικές ομάδες, startups κ.α.).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Educational Trip 2018, καθώς και για συμμετοχή στο Πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.edutrip.gr.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων