Οι εξελίξεις στην υγεία, παγκοσμίως, το 2013 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι εξελίξεις στην υγεία, παγκοσμίως, το 2013

Σημαντικές εξελίξεις έγιναν στο χώρο της υγείας παγκοσμίως το 2013. Μερικές από αυτές αναφέρονται στη συνέχεια:
- Σημαντική πρόοδος έγινε το 2013 για την πρόωρη διάγνωση ορισμένων ασθενειών, όπως διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιολογικές παθήσεις κ.α. Συνεχώς ανακοινώνονται νέα διαγνωστικά τεστ, κυρίως αιματολογικά, που μπορούν να διαγνώσουν σε πολύ πρώιμα στάδια σοβαρές παθήσεις. Άλλα, με τη βοήθεια και της γενετικής, μπορούν να προβλέψουν την πιθανή εκδήλωση μορφών καρκίνου. Αίσθηση παγκοσμίως έκανε η απόφαση γνωστής ηθοποιού να υποβληθεί σε προληπτική μαστεκτομή, μετά από γενετικό τεστ. Πρόβλημα παραμένει το υψηλό κόστος των περισσότερων νέων διαγνωστικών τεστ, καθώς και η μη, ακόμη, πλήρης επιστημονική τους τεκμηρίωση.
- Η πρόοδος στην επιστήμη της γενετικής και ιδιαίτερα στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαφωνίες, για το κατά πόσο πρέπει να επεμβαίνει ο άνθρωπος.
-  Αύξηση παρουσιάζουν, ιδίως στις πιο αναπτυγμένες χώρες, παθήσεις όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, η οποία προβλέπεται ότι θα αποτελέσει μεγάλο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα στο μέλλον.
-  Άλλες παθήσεις που εμφανίζονται σε πιο μεγάλες ηλικίες, όπως οι αρθρίτιδες, η οστεοπόρωση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, παρουσιάζουν αύξηση, ιδίως σε χώρες με πληθυσμό που «γερνάει», λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης.
-  Για τα παιδιά ανησυχία επικρατεί από τους επιστήμονες παγκοσμίως, για την αύξηση διαταραχών όπως ο αυτισμός. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι η συχνότητα της εμφάνισης του αυτισμού στα παιδιά ήταν πριν από 10 χρόνια: 1/1000, πριν από 5 χρόνια: 1/500 και σήμερα: 1/88. Εξελίξεις υπήρξαν το 2013 στη διάγνωση και στη θεραπεία του αυτισμού. Δεν έχει ακόμα πλήρως διερευνηθεί το αντίκτυπο του σύγχρονου τρόπου ζωής στα παιδιά.
-  Η έλλειψη άσκησης και η λανθασμένη διατροφή φαίνεται ότι σχετίζονται με πολλές παθήσεις. Άρθρα που αφορούν τη διατροφή και τους τρόπους απώλειας βάρους είναι από τα πιο δημοφιλή στο διαδίκτυο. Χρειάζεται προσοχή γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
- Πρόοδος έγινε επίσης το 2013 για την παρασκευή εμβολίων για διάφορες ασθένειες. Παραμένει όμως πρόβλημα το υψηλό κόστος που έχουν πολλά από αυτά.
-  Αύξηση παρουσιάζουν επίσης ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές και οι κρίσεις πανικού.
Η ενημέρωση γύρω από τις ιατρικές εξελίξεις είναι πολλή σημαντική, γιατί προάγει την πρόληψη που είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.
Πηγή Ανδρέας Μοράκης, Ορθοπαιδικός, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης
http://www.andreasmorakis.gr/εξελίξεις-στην-υγεία-το-2013/

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων