Απίθανα, Υγιεινά, Δροσιστικά, Καλοκαιρινά κοκτέιλ με λίγες θερμίδες. Συνταγές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίθανα, Υγιεινά, Δροσιστικά, Καλοκαιρινά κοκτέιλ με λίγες θερμίδες. Συνταγές

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό σε μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού από ένα παγωμένο κοκτέιλ. Δυστυχώς, αυτά τα υπέροχα και δροσιστικά ποτά έχουν ένα κόστος, είναι γεμάτα με εκατοντάδες υγρές θερμίδες!

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό σε μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού από ένα παγωμένο κοκτέιλ. Δυστυχώς, αυτά τα υπέροχα και δροσιστικά ποτά έχουν ένα κόστος, είναι γεμάτα με εκατοντάδες υγρές θερμίδες! Μια παγωμένη μαργαρίτα περιέχει πάνω από 700 θερμίδες, κάτι που μπορεί να χαλάσει τη διατροφή σας ή τη δίαιτα σας κατά τη διάρκεια καλοκαιριού. Υπάρχουν διάφορα ποτά που μπορείτε να τα πίνετε όχι μόνο για να κρατήσετε το σώμα σας δροσερό, αλλά και για να το προμηθεύσετε με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι 8 υγιεινές συνταγές με καλοκαιρινά κοκτέιλ θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε δροσερό το σώμα σας στο ζεστό καιρό του καλοκαιριού και το κυριότερο χωρίς θερμίδες!!!
Όταν είστε έξω από την πισίνα ή στην παραλία με τους φίλους σας, δοκιμάστε ένα από αυτά τα κοκτέιλ για να δροσιστείτε χωρίς να φοβόσαστε αν θα βάλετε κιλά.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Καρπούζι με Martini

Αυτό το κλασικό ποτό είναι ιδανικό για τις γυναίκες που προσέχουν το βάρος τους, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να πιουν κάτι που περιέχει λίγες θερμίδες. Ένα φλιτζάνι καρπούζι περιέχει λιγότερο από 50 θερμίδες, αλλά και μια υγιή δόση του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιου. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι καρπούζι χωρίς σπόρους στο μπλέντερ και το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι με 60γρ από την αγαπημένη σας βότκα. Προσθέστε λίγο χυμό λάιμ και μια πρέζα ζάχαρη για μια δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά. Αυτό το ποτό περιέχει περίπου 200 θερμίδες το ποτήρι. Αν θέλετε λιγότερες θερμίδες, τότε αντί για βότκα προσθέστε σόδα.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Σαμπάνια


Η σαμπάνια είναι εκπληκτικά επιεικής με την περιφέρεια της μέσης σας. Ένα ποτήρι  150γρ αυτού του υπέροχου εορταστικού ποτού περιέχει περίπου 120 θερμίδες, καθιστώντας το ιδανικό ποτό για τις καλοκαιρινές ημέρες. Φτιάξτε το δικό κοκτέιλ σας με το να προσθέσετε φέτες φράουλες ή ροδάκινα για να έχετε μια ωραία ανάμειξη χρωμάτων και μία υπέροχη φρουτώδη γεύση.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Τζίν με τόνικ


Το τζίν με τόνικ είναι ένα ποτό με χαμηλές θερμίδες αρκεί βέβαια να μην το παρακάνετε. Αναμίξετε δύο μέρη τζιν με τόνικ μηδενικών θερμίδων. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή λεμονάδα, λίγο χυμό γκρέιπφρουτ, ή μια φέτα πορτοκάλι για κάποια πρόσθετη γεύση. Αυτό το ποτό περιέχει μεταξύ 90 και 180 θερμίδων, ανάλογα με το πόσο τζίν χρησιμοποιείτε.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Mojito με χυμό λάιμ


Προσπαθήστε να φτιάξετε το δικό σας mojito με χυμό λάιμ στο σπίτι για να ρυθμίσετε τις αναλογίες της ζάχαρης και έτσι να γλυτώσετε τις περιττές θερμίδες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη σπιτική συνταγή για να φτιάξετε ένα απολαυστικό medley  με δυόσμο με λιγότερο από 200 θερμίδες. Θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1/2 λάιμ, 3 κλωναράκια δυόσμο, 45γρ ελαφρύ ρούμι, σόδα.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Παγωμένο τζίντζερ


Ένα πικάντικο ποτό που μπορεί να σας φανεί λίγο καυτερό, με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά να θυμάστε τα πικάντικα τρόφιμα βοηθούν το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο τζίντζερ, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, χυμό από ένα λάιμ, 6 φλιτζάνια νερό, 3 κουτάλια γλυκαντική ουσία. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σ’ ένα μπλέντερ, σουρώστε και βάλτε τα στο ψυγείο, όταν θα το σερβίρετε προσθέστε μία δόση βότκα σε κάθε ποτήρι, περιέχει από 120 μέχρι 200 θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα βότκας που θα βάλετε.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Παγωμένο πράσινο τσάι μέντας


Αν θέλετε να δροσιστείτε ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ, τότε αυτό είναι το ιδανικότερο υγιεινό ποτό χωρίς αλκοόλ!! Θα χρειαστείτε: 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, 3 φακελάκια πράσινου τσαγιού, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 4 φλιτζάνια βραστό νερό, 4 φέτες, για το γαρνίρισμα. Ρίξτε τα φύλλα μέντας, τα φακελάκια τσαγιού, το μέλι στο βραστό νερό. Αφήστε τα για 5 λεπτά, αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Χωρίστε το σε 4 ποτήρια που έχετε προσθέσει τριμμένο πάγο και προσθέστε και μία φέτα λεμόνι, αν επιμένετε και θέλετε λίγο αλκοόλ προσθέστε και μια δόση ρούμι. Θερμίδες χωρίς αλκοόλ 76, με το ρούμι 180.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Παγωμένο κοκτέιλ με ακτινίδιο


Ένα υπέροχο παγωμένο τροπικό κοκτέιλ για την παραλία, θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, 2 φλιτζάνια πάγο, 3 ακτινίδια αποφλοιωμένα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο 90γρ μπέρμπον. Διαλύστε τη ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά. Συνδυάστε τον πάγο, τα ακτινίδια, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, το μίγμα ζάχαρης και το μπέρμπον στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά. Θερμίδες ανά μερίδα 190.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ-Αλμυρή Τσιουάουα


Αυτό είναι ένα μεξικάνικο καλοκαιρινό κοκτέιλ με χυμό γκρέιπφρουτ, βότκα και αλάτι. θα χρειαστείτε: χοντρό αλάτι (προαιρετικό), 120γρ τεκίλα, 60γρ λικέρ με γεύση πορτοκαλιού όπως το Cointreau, 3 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ, 4 φέτες γκρέιπφρουτ, για το γαρνίρισμα. Βρέξτε το χείλος τεσσάρων ποτηριών και πιέστε τα πάνω στο αλάτι (εάν θέλετε). Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο. Ρίχνουμε 30γρ τεκίλα και 15γρ λικέρ σε κάθε ένα. Προσθέτουμε στο καθένα 3/4 φλιτζανιού χυμό γκρέιπφρουτ και τα ανακατεύετε. Γαρνίρετε με μια φέτα γκρέιπφρουτ. Θερμίδες ανά μερίδα188.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων