Βοηθάμε τα τυφλά παιδιά, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό crowdfunding και την SciFY να ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι Memor-i | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βοηθάμε τα τυφλά παιδιά, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό crowdfunding και την SciFY να ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι Memor-i

Αυτό το μήνα ξεκίνησε μια καμπάνια φιλανθρωπικού crowdfunding, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των παιχνιδιών που θα χαρίσουν πολλές ώρες χαράς και μάθησης στα τυφλά παιδιά. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που την υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

Δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά από την ελληνική SciFY

η συντακτική ομάδα του medlabnews.gr
Ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για τυφλά παιδιά ετοιμάζεται να αναπτύξει η SciFY, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχαν τα 3 πρώτα ανάλογα παιχνίδια, που μόλις ολοκληρώθηκαν.

Πρόκειται για το Memor-i, ένα παιχνίδι τύπου memory με “ακουστικές” κάρτες. Εκτός από τη βασική έκδοση, η SciFY θα αναπτύξει και εκπαιδευτικές παραλλαγές, θα επιτρέψει την διαδικτυακή αναζήτηση συμπαικτών απ' όλο τον κόσμο και θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να δημιουργεί και να μοιράζεται με όλους, τις δικές του παραλλαγές των παιχνιδιών. 

Όλα τα παιχνίδια θα διατεθούν δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Αυτό το μήνα ξεκίνησε μια καμπάνια φιλανθρωπικού crowdfunding, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των παιχνιδιών που θα χαρίσουν πολλές ώρες χαράς και μάθησης στα τυφλά παιδιά. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που την υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την καμπάνια της SciFY εδώ (Παιχνίδια για τυφλά παιδιά), να μάθετε περισσότερα, να βοηθήσετε και να γίνετε συμμέτοχοι σε μια προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τον κόπο.


Παιχνίδια για τυφλά παιδιά
Τα παιχνίδια Memor-i είναι συνέχεια του συναρπαστικού έργου LEAP, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον προηγούμενο μήνα και έχει ήδη πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Αφορά στη δημιουργία 3 ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τυφλά παιδιά, που παίζουν χρησιμοποιώντας την ακοή τους. 

Τα 3 παιχνίδια (Τρίλιζα, Τένις και Καμπύλες) αναπτύχθηκαν από τη SciFY με τη συνεργασία του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και χρηματοδοτήθηκαν από τα EEA and Norway Grants.

Δεδομένου ότι είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα ποιοτικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, η ανταπόκριση των παιδιών και του περιβάλλοντός τους στα 3 δωρεάν παιχνίδια της SciFY, ήταν εκπληκτική. Τα παιχνίδια LEAP χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από 2.000 παιδιά απ' όλο τον κόσμο και σύντομα αναμένεται ο αριθμός τους να φτάσει τις 5.000. Ήδη έχουν οργανωθεί τουρνουά παιχνιδιών LEAP ενώ σε ένα από αυτά συμμετείχαν βλέποντα και τυφλά παιδιά μαζί.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα παιχνίδια από το site gamesfortheblind.org - υπάρχουν για όλα τα λειτουργικά συστήματα, σε ελληνικά και αγγλικά (θα χρειαστείτε ακουστικά για να τα παίξετε).

Κινητικές αναπηρίες
Τα πεδία δραστηριοποίησης της SciFY είναι πολλά, όμως ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνολογιών για την αναπηρία:

- Η συσκευή FeIRd, είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο “τηλε-κοντρόλ” που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα στα άνω άκρα, να ελέγχουν οικιακές συσκευές (τηλεόραση, βίντεο, κλιματιστικό). Η SciFY έχει ήδη κατασκευάσει και έχει παραχωρήσει δωρεάν 100 συσκευές σε άτομα που τις είχαν ανάγκη.

- Το υπό ανάπτυξη πρόγραμμα ThinkFreedom επιτρέπει σε ανθρώπους, άσχετα με το είδος αναπηρίας που μπορεί να έχουν, να επικοινωνήσουν με το υπολογιστή τους και μέσω αυτού με ηλεκτρονικές συσκευές και με όλο τον κόσμο.

Προβλήματα όρασης
- Η εφαρμογή για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες ICSee, επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της κάμερας της συσκευής και επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης να διαβάσουν εύκολα ένα μικρό κείμενο ή να διακρίνουν κάτι που τους ενδιαφέρει. Το σχετικό πρόγραμμα ICStudy βοηθά μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να παρακολουθήσουν το μάθημα στην τάξη.

Ποιά είναι η SciFY
Η “Επιστήμη Για Σένα” - SciFY είναι μια νέα, πρωτοπόρος, ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία που φέρνει την προηγμένη πληροφορική στην καθημερινότητά μας, δωρεάν.
Διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, οι επιστήμονες και τεχνικοί της SciFY αξιοποιούν ερευνητικά αποτελέσματα και δημιουργούν προγράμματα πληροφορικής και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που λύνουν πρακτικά προβλήματα της ζωής μας. Διαθέτουν δωρεάν σε όλους τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Παράλληλα ασχολούνται με την επικοινωνία και την προώθηση των έργων τους, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος. Μάλιστα έχουν βραβευτεί για την προσπάθειά τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχοντας αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς, ΜΚΟ) έχουν κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό στο χώρο τους για την αξιόπιστη δουλειά τους και τη σημαντική προσφορά τους.

Σχετικά με το νέο παιχνίδι Memor-i o Βασίλης Σαλαπάτας, συνιδρυτής της SciFY, μας είπε:
“Είναι δύσκολο να σας μεταφέρουμε την απίστευτη ανάγκη που έχουν τα τυφλά παιδιά για προσβάσιμα παιχνίδια και να σας περιγράψουμε τις συγκινητικές εμπειρίες που είχαμε, δουλεύοντας μαζί τους. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, αλλά και συμβολή στην άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού.
Το νέο παιχνίδι, θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, προσαρμοσμένα στα “δικά τους” παιδιά και να παράγουν έτσι πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη.


Ευχαριστούμε όλους όσοι καταλαβαίνουν την αξία του έργου, ευαισθητοποιούνται κοινωνικά και γίνονται πολύτιμοι αρωγοί μας σε αυτή την ουσιαστική προσπάθεια για μια ευαίσθητη ομάδα που αξίζει την προσοχή μας.

Memor-i crowdfunding video gr



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων