Οι νέες εξετάσεις και τιμές που ισχύουν στον ΕΟΠΥΥ από 31/10/16 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι νέες εξετάσεις και τιμές που ισχύουν στον ΕΟΠΥΥ από 31/10/16

Από την ερχόμενη Δευτέρα 31/10/2016 θα ισχύουν οι νέες τιμές των εξετάσεων που είτε είναι νέες και δεν αποζημιωνόντουσαν από τον ΕΟΠΥΥ είτε ανακοστολογήθηκαν οπότε έχουν νέα τιμή, αφού δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. 3458/Β'/26-10-2016.
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, medlabnews.gr
Από την ερχόμενη Δευτέρα 31/10/2016 θα ισχύουν οι νέες τιμές των εξετάσεων που είτε είναι νέες και δεν αποζημιωνόντουσαν από τον ΕΟΠΥΥ είτε ανακοστολογήθηκαν οπότε έχουν νέα τιμή, αφού δημοσιεύτηκαν σε Φ.Ε.Κ. 3458/Β'/26-10-2016

Όμως δεν έχει προβλεφθεί καμία αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορέσει να αντέξει την επιβάρυνση που θα έχει από αυτές τις εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα και έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό που δεν μπορεί να υπερβεί, την αύξηση αυτή του κόστους θα την επιβαρυνθούν όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα όπου οριζόντια σε όλους (μικρούς και μεγάλους το ίδιο) θα κλιθούν να επιμεριστούν το επιπλέον κόστος. 
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, το γεγονός ότι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής προκαλείται ενδεχόμενη δαπάνη ως προς τις παραγράφους Γ' και Δ', το ύψος της οποίας δεν δύναται να υπολογιστεί διότι εξαρτάται από τον αριθμό των περιστατικών, η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπόκεινται στα καθορισμένα όρια δαπανών του Μ.Π.Δ.Σ.  

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Υγείας αγνόησε όλες τις εκκλήσεις των κορυφαίων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, τους φορείς των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων τους οποίους δεν συνάντησε καν, που ζήτησαν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο αυξημένο κόστος.

Ακόμα είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές τις εξετάσεις όπως οι μοριακές αναλύσεις που έχουν συμπεριληφθεί, έχουν πανάκριβα αναλώσιμα υλικά όπου καλούνται οι εργαστηριακοί γιατροί να προπληρώνουν ενώ ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ακόμα στους γιατρούς από τον περασμένο Απρίλιο και σε κάποιους τον περασμένο Μάρτιο και φυσικά πολλά από περασμένες χρονιές.


ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:

Α) Η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης καθορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Η εν λόγω κοστολόγηση αφορά στην ιατρική αμοιβή, δεδομένου ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση θεωρείται εγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πλέον του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα καλύπτεται και σετ αναλωσίμων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έως του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, βάσει του τιμολογίου αγοράς. 

Β) Την κοστολόγηση των παρακάτω εργαστηριακών εξετάσεων που αναφέρονται σε μικροβιολογικές αναλύ- σεις νερού και τροφίμων.

Γ) Την κοστολόγηση της Δυναμικής Ηχοκαρδιογραφίας (stress echocardiography), ως ακολούθως: 
α) Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία (stress echocardiography), εκατόν πενήντα (150) ευρώ . 
β) Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης (contrast echocardiography) εκατό (100) ευρώ (η τιμή αφορά το σύνολο της εξέτασης δηλ. Triplex καρδιάς και Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης) 

Δ) Την κοστολόγηση των εξετάσεων που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.


Διαβάστε επίσης

86 νέες εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων