Υεμένη: 600.000 κρούσματα χολέρας αναμένει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Υεμένη: 600.000 κρούσματα χολέρας αναμένει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Η επιδημία χολέρας στην Υεμένη, που έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 1.800 θανάτους στην εμπόλεμη χώρα, μπορεί να ξεπεράσει το κατώφλι των 600.000 κρουσμάτων το 2017, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Ένας κάτοικος της Υεμένης στους 45 μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια έως τον Δεκέμβριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, η οποία υπογράμμισε ότι αυτή θα ήταν "η άμεση συνέπεια μιας σύγκρουσης που κατέστρεψε τις πολιτικές υποδομές και γονάτισε το σύστημα υγείας".
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΕΣ, Πέτερ Μάουερ, η οποία ξεκίνησε από το Άντεν (νότια) και θα τον οδηγήσει στην Ταέζ (νοτιοδυτικά) και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα Σαναά. Στη χώρα μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από έναν αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και σιίτες αντάρτες Χούτι που κατηγορούνται ότι έχουν διασυνδέσεις με το Ιράν.
Η χολέρα επανεμφανίστηκε τον Απρίλιο έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι και η σύγκρουση περιπλέκει τις παραδόσεις φαρμάκων και την άφιξη της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.
Μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, του αραβικού συνασπισμού, οι συγκρούσεις προκάλεσαν περισσότερους από 8.000 θανάτους, κυρίως αμάχων, ενώ περισσότεροι από 44.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση της επιδημίας χολέρας στη χώρα, όπου, από τα τέλη Απριλίου, 370.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί και 1.828 άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων