Στρατηγική επένδυση με διεθνή εμβέλεια στην Υγεία. Υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ραδιοφαρμάκων από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στρατηγική επένδυση με διεθνή εμβέλεια στην Υγεία. Υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ραδιοφαρμάκων από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ



 Υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ραδιοφαρμάκων κόστους άνω των 9 εκατ. ευρώ από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ

 Η Ελλάδα καθίσταται πόλος έλξης ξένων επενδύσεων και προσέλκυσης ασθενών από γειτονικές χώρες



Επιτέλους και μία θετική είδηση στο χώρο της υγείας. Μία μεγάλη επένδυση, ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη από την εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ηγέτιδα στα Βαλκάνια στην παραγωγή υπερσύγχρονων ραδιοφαρμάκων, πόλο έλξης επενδύσεων, αλλά και ασθενών από γειτονικές χώρες.

Η υψηλής τεχνολογίας εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ (http://biokosmos.eu) λειτουργεί από το 2004 το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής υπερσύγχρονων ραδιοφαρμάκων στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Λαύριο της Αττικής. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης και τη λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου,η Ελλάδα θωρακίζεται πλήρως και για πρώτη φορά γίνεται δυνατή η εξαγωγή ραδιοφαρμάκων σε μαζική κλίμακα, με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. 

Ειδικότερα, η ζωτικής σημασίας επένδυση αφορά την κατασκευή ενός τελευταίας γενιάς, υπερσύγχρονης τεχνολογίας Κυκλότρου παρασκευής ραδιοφαρμάκων με χρήση τεχνολογίας και εξοπλισμού της εταιρείας GE Healthcare. Τα ραδιοφάρμακα χρησιμοποιούνται σε συστήματα απεικονιστικής ποζιτρονικής τομογραφίας (PET/CT), τα οποία είναι απαραίτητα στη διάγνωση, σταδιοποίηση και αξιολόγηση της θεραπείας κυρίως διαφόρων μορφών καρκίνου.

Τα συστήματα PET/CT αποτελούν συνδυασμό δύο μεθόδων, της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (ΡΕΤ) και της Αξονικής Τομογραφίας (CΤ). Με τη βοήθειά τους συνδυάζονται 2 εικόνες, της εικόνας της ΡΕΤ, που απεικονίζει το μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων, και της εικόνας της CΤ, που δίνει τις ανατομικές πληροφορίες. 

Σήμερα συστήματα PET/CT λειτουργούν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, με αναμονή ολοκλήρωσης νέας εγκατάστασης και στη Πάτρα. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε, η επένδυση της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ με τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής στη Βόρειο Ελλάδα δίνει και τη δυνατότητα υποστήριξης συστημάτων εκτός Ελλάδος.

Το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ και όταν τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το 2019 θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στην πλειοψηφία τους για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης. Έτσι, η επένδυση της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ θα λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό βήμα ανάσχεσης της φυγής νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Η επένδυσή μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Ελλάδα μπορεί. Αρκεί να υπάρχει όραμα και σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας το υψηλού επιστημονικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Με τη δεύτερη μονάδα παραγωγής ραδιοφαρμάκων στη Θεσσαλονίκη, η ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ θα είναι σε θέση να διεισδύσει δυναμικά στις αγορές των γειτονικών χωρών. Συγχρόνως, θα ικανοποιούνται σταθερά οι ανάγκες της χώρας όχι μόνο στα ήδη υπάρχοντα ραδιοφάρμακα που παράγονται, αλλά και στα νέαραδιοφάρμακα που αναπτύσσονται», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, κ. Άγγελος Παγώνης.

«Ως GE Healthcare Ελλάδος, θεωρούμε τιμή μας την εμπιστοσύνη της εταιρείας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μία επένδυση που ξεκίνησε σε περιβάλλον αυξημένου κινδύνου προ 15 ετών, κατάφερε να ευοδωθεί και σήμερα κάνει το επόμενο βήμα της στην Β. Ελλάδα, με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου κυκλοτρονίου στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση αυτή φέρνει ταυτόχρονα και την χώρα μας σε ηγετική θέση στην ΝΑ Ευρώπη στην παραγωγή και εμπορία υψηλής τεχνολογίας ραδιοφαρμάκων», τονίζει ο κ. Κων/νος Δεληγιάννης, Γενικός Διευθυντής, GE Healthcare Southeastern Europe.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων