Είναι το "υπερβολικό" gaming ψυχική διαταραχή; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Είναι το "υπερβολικό" gaming ψυχική διαταραχή;

Αργείτε σε ραντεβού εξαιτίας του ότι έχετε κολλήσει με κάποιο game; Μήπως ξενυχτάτε διαρκώς παίζοντας; Δεν πηγαίνετε στο σχολείο ή στη δουλειά για να τελειώσετε κάποια... πίστα και επικαλείστε ασθένεια; Τότε πιθανώς να έχετε ψυχολογικές διαταραχές εξαιτίας του gaming, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τα τελευταία χρόνια οι ψυχολόγοι ερίζουν για το εάν ο εθισμός στα video games πρέπει να καταγραφεί ως ψυχική ασθένεια και ο ΠΟΥ βρίσκεται κοντά στο να το πραγματοποιήσει επίσημα, όπως μετέδωσε και το CBS.

Στη λίστα ταξινόμησης των ασθενειών για το 2018, ο ΠΟΥ καταγράφει και τη "gaming disorder", περιγράφοντάς την ως ένα είδος εθιστικής συμπεριφοράς που δίνει προτεραιότητα στο gaming έναντι άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων, ενώ συνεχίζεται παρά τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την αποφυγή άλλων ευθυνών.

Βέβαια, οι ειδικοί έχουν να απαντήσουν ακόμη σε βασικά ερωτήματα, όπως το πώς κάποιος καταλήγει σε αυτή τη διάγνωση, ενώ τα video games σε διάφορες μορφές τους γίνονται όλο και πιο εθιστικά, για όλες τις ηλικίες.

Από την άλλη, όπως συμβαίνει με κάθε εθισμό, όταν κάποιος χάσει τον έλεγχο πολλά μπορεί να συμβούν. Θυμίζουμε το πρόσφατο παράδειγμα 19χρονου, ο οποίος αποκάλυψε πως σε 6 περίπου χρόνια είχε ξοδέψει 13.500 δολάρια σε μικροσυναλλαγές μέσα σε video games.
pcmag.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων