Α. Huffington: Δεν χρειάζεται να καταρρεύσεις για να επιτύχεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Α. Huffington: Δεν χρειάζεται να καταρρεύσεις για να επιτύχεις

Η Arianna Huffington, μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο, μετά την κατάρρευσή της από την εξάντληση και την έλλειψη ύπνου, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Huffington Post και να επικεντρωθεί στη νέα της εταιρεία, που στόχο έχει να αλλάξει τον κόσμο της εργασίας, αναδεικνύοντας ως πρωτίστης σημασίας την ευεξία και το ευ ζην του εργαζομένου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η δημιουργικότητά του.

Το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται κανείς να καταρρεύσει για να επιτύχει στέλνει η Arianna Huffington μέσω της εταιρείας της, Thrive Global, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα, μέσω της συνεργασίας της με τον όμιλο ΑΝΤ1.
Η Arianna Huffington, μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο, μετά την κατάρρευσή της από την εξάντληση και την έλλειψη ύπνου, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Huffington Post και να επικεντρωθεί στη νέα της εταιρεία, που στόχο έχει να αλλάξει τον κόσμο της εργασίας, αναδεικνύοντας ως πρωτίστης σημασίας την ευεξία και το ευ ζην του εργαζομένου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η δημιουργικότητά του.
Συνέντευξη στη Σοφία Κουτάνη
H Thrive Global προσπαθεί να μας πείσει να κάνουμε ένα διάλειμμα από την απαιτητική μας καθημερινότητα. Πώς σκεφτήκατε αυτή την ιδέα;
Η ιδέα αυτή γεννήθηκε δέκα χρόνια πριν, όταν κατέρρευσα από την εξάντληση, την υπερκόπωση και τη στέρηση ύπνου και συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο εγώ, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φτάνουν στα όρια της εξουθένωσης. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και το πόσο παραγωγικοί είμαστε, την ποιότητα της δουλειάς μας και την ποιότητα των σχέσεών μας.
Επομένως, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όφελος από αυτό. Κι όμως ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι πρέπει κανείς να εξουθενωθεί για να επιτύχει. Πρόκειται για μια παντελή ψευδαίσθηση. Διαψεύδεται από όλα τα τελευταία ευρήματα της επιστήμης.
Η Thrive Global έρχεται σε επαφή με ψυχολόγους, επιστήμονες και επιχειρηματίες, έτσι ώστε να δώσει συμβουλές στους ανθρώπους για το ευ ζην τους. Ποιες είναι οι πιο πολύτιμες συμβουλές που έχετε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής;
Η πιο πολύτιμη συμβουλή είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να έχουμε μια σταθερή βάση για να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή μας με τρόπους που δεν τροφοδοτούνται από το άγχος και την εξάντληση.
Εάν δεν έχετε γερά θεμέλια, αργά ή γρήγορα θα εξαντληθείτε ή θα ζείτε μια επιφανειακή ζωή, οι αποφάσεις σας δεν θα είναι τόσο σωστές και η υγεία σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα αποδυναμωθεί. Όταν έχετε γερά θεμέλια, είστε σαν ένα δέντρο με δυνατές ρίζες. Ξέρετε ότι οι άνεμοι μπορούν να φυσήξουν, αλλά το δέντρο θα αντέξει.
Επομένως, πώς μοιάζει η ιδανική μέρα για σας; Πώς θα διαχειριζόσασταν τον χρόνο σας έτσι ώστε να ισορροπήσετε την εργασία, την ξεκούραση αλλά και το να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας;
Η Thrive Global δεν λέει ότι πρέπει να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας. Λέει ότι πρέπει παράλληλα να ανανεωνόμαστε και να φορτίζουμε τις "μπαταρίες" μας. Για μένα τα πιο σημαντικά είναι η αρχή και το τέλος της ημέρας. Αρχίζω την ημέρα μου με διαλογισμό και γυμναστική και κλείνω την ημέρα μου με μια μεταβατική διαδικασία μέχρι τον ύπνο. Απενεργοποιώ το τηλέφωνό μου και το φορτίζω έξω από την κρεβατοκάμαρά μου, κάνω ένα ζεστό μπάνιο και παίρνω στο κρεβάτι ένα βιβλίο που δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά.
Ανησυχείτε για το μέλλον; Αρχίζει και κυριαρχεί η τεχνολογία; Έχουμε ήδη φτάσει στην εποχή "Ρομπότ εναντίον Ανθρωπότητας";
Είμαστε σε ένα πραγματικό σημείο καμπής, στο οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία θα μπει στη θέση της. Η τεχνολογία είναι φανταστική, τη λατρεύω, αλλά δεν μπορούμε να την αφήσουμε να κυριαρχήσει στη ζωής μας, δεν μπορούμε να της επιτρέψουμε να μας ελέγχει.
Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό για σας να ζείτε μια ζωή χωρίς άγχος. Αυτό αποτέλεσε παράγοντα όταν αποφασίσατε να αποχωρήσετε από τη Huffington Post;
Δεν θα έλεγα "ζωή χωρίς άγχος". Το άγχος είναι μέρος της ζωής. Το ζήτημα είναι να μην αφήνει κανείς το στρες να συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έφυγα από τη Huffington Post γιατί ήθελα να ξεκινήσω τη Thrive Global. Ήθελα να ασχοληθώ στο 100% με τη Thrive και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με αυτή μου την επιλογή.
Όντας μια επιτυχημένη γυναίκα, τι θα συμβουλεύατε τις γυναίκες αλλά και τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο;
Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι το να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες έχουν κάθε ευκαιρία να πετύχουν –είτε βρίσκονται σε μια επιχείρηση ή οτιδήποτε και αν κάνουν– δεν είναι μόνο καλό για τις γυναίκες. Είναι επίσης καλό για την οικονομία και τη χώρα. Και αυτό, διότι έτσι εκμεταλλευόμαστε αποτελεσματικά όλα αυτά τα εκπληκτικά ταλέντα που δεν είχαν αξιοποιηθεί στο παρελθόν. Και ταυτόχρονα πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να ηγηθούν του επανασχεδιασμού του τρόπου ζωής μας.
Δεν αρκεί απλώς να πω ότι θέλω μια θέση σε ένα διοικητικό συμβούλιο ή ότι θέλω να φτάσω στην κορυφή του κόσμου. Θέλουμε να επανασχεδιάσουμε το διοικητικό συμβούλιο και να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο κόσμος της εργασίας έχει σχεδιαστεί από τους άνδρες και δεν λειτουργεί.

H Thrive Global στην Ελλάδα
Μετά τις επιτυχημένες της συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Google, η Hilton, η Accenture, η Goldman Sachs και η J.P. Morgan, η Thrive Global ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, μέσω της συνεργασίας της με τον όμιλο ΑΝΤ1.
Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν workshops, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογικά προϊόντα, με στόχο τη βελτίωση της ευεξίας και της αποδοτικότητας.
Παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της Thrive Global στην Ελλάδα, ο Θοδωρής Κυριακού, CEO του ομίλου ΑΝΤ1, τόνισε: "Είμαστε βέβαιοι ότι η Thrive Global θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της παραγωγικότητάς μας" 

*Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων