Οι Γιατροί του Κόσμου σπεύδουν σε βοήθεια των θυμάτων του Τυφώνα Haiyan | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Γιατροί του Κόσμου σπεύδουν σε βοήθεια των θυμάτων του Τυφώνα Haiyan

  Δελτίο Τύπου
Η πρώτη αυτή αποστολή των Γιατρών του Κόσμου  έχει ως σκοπό να προσφέρει άμεση επείγουσα ιατρική φροντίδα και την αναγκαία  υλική βοήθεια στους επιζώντες των ισοπεδωμένων περιοχών από μία καταστροφή που περιγράφεται από τους αυτόπτες μάρτυρες ως μία από τις πιο ισχυρές στην περιοχή μετά το Τσουνάμι του 2004.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα ενωθεί με την υφιστάμενη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου που ήδη εργάζεται στη Μανίλα, στα πλαίσια της οποίας παρέχεται βοήθεια σε όσους ασχολούνται με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων.
Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία από τις ελάχιστες διεθνείς  ΜΚΟ υγείας που είναι ήδη παρούσες στις Φιλιππίνες και επομένως είναι σε θέση να ενεργήσουν αποτελεσματικά μέσα σε εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας είναι σε ετοιμότητα και θα στηρίξουν όπως τους ζητηθεί από τους Γάλλους συναδέλφους  του την πρωτοβουλία του Διεθνούς τμήματος των Γιατρών του Κόσμου και θα συμμετάσχουν εφόσον κριθεί απαραίτητο με εθελοντές Έλληνες Γιατρούς.
Δυστυχώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην πατρίδα μας που εξελίσσεται καθημερινά σε ανθρωπιστική, και οι χιλιάδες ανασφάλιστοι και φτωχοί άνθρωποι που προστρέχουν καθημερινά στα Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, δεν μας επιτρέπουν από πλευράς πόρων την δυνατότητα υποστήριξης μιας αμιγούς Ελληνικής Αποστολής όπως εκατοντάδες φορές είχαμε κάνει –με επιτυχία- στο παρελθόν σε αντίστοιχες ανθρωπιστικές καταστροφές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων