Σεισμός Τέρας στην Ταϊβάν 7,4 ριχτερ, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σεισμός Τέρας στην Ταϊβάν 7,4 ριχτερ, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών (video)

Πολλά κτίρια κατέρρευσαν ή έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση - Εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι - Μνήμες από τον φονικό σεισμό του 1999

 medlabnews.gr

Σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ανατολική ακτή της Ταϊβάν την Τετάρτη, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τσουνάμι στο νησί και τις γειτονικές χώρες. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 700 έχουν τραυματιστεί, ενώ εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους σε κτίρια, που έχουν καταρρεύσει.  H πυροσβεστική της Ταϊβάν διευκρίνισε ότι 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) νότια της πόλης Χουαλιέν της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Πολλά κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει ή έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό της Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο ταϊβανέζικος κολοσσός κατασκευής ημιαγωγών TSMC ανακοίνωσε ότι εκκένωσε ορισμένα από τα εργοστάσιά του στη νότια Ταϊβάν για την ασφάλεια του προσωπικού του, αλλά πρόσθεσε ότι τα συστήματα ασφαλείας του λειτουργούν κανονικά. Η TSMC είναι ένας σημαντικός προμηθευτής για εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple και η Nvidia.

Σείεται το νησί και από ισχυρούς μετασεισμούς

Ο σεισμός της Τετάρτης σημειώθηκε στις 07:58 τοπική ώρα (23:58 GMT) σε βάθος 15,5 χιλιομέτρων και έχει προκαλέσει τουλάχιστον εννέα μετασεισμούς μεγέθους 4 βαθμών ή μεγαλύτερου.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, βίντεο δείχνουν κτίρια να τρέμουν βίαια, να εκτοξεύονται αντικείμενα από ράφια, να πέφτουν έπιπλα. Ο σεισμός έχει προκαλέσει επίσης τεράστιες κατολισθήσεις στο ορεινό τμήμα της χώρας, όπου η έκταση της ζημιάς παραμένει άγνωστη.

Πλάνα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται από τα σπίτια και τα σχολεία τους.

Διακοπές ρεύματος και διακοπές στο διαδίκτυο έχουν αναφερθεί σε όλο το νησί, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου NetBlocks.

Προειδοποίηση για τσουνάμι και σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες Στη γειτονική Ιαπωνία, οι αρχές προειδοποίησαν για τσουνάμι ύψους έως και 3 μέτρων στη νοτιοδυτική ακτή της.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας υποβάθμισε αργότερα την προειδοποίηση, αλλά ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για μετασεισμούς παρόμοιας έντασης για περίπου μία εβδομάδα.

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι λίγο μετά τον σεισμό, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν σε υψηλότερα σημεία.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περιοχές της νοτιοανατολικής επαρχίας Φουτζιάν.

«Ο σεισμός είναι κοντά στη στεριά και είναι ρηχός. Έγινε αισθητός σε όλη την Ταϊβάν και τα υπεράκτια νησιά… Είναι ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών», δήλωσε ο Γου Τσιέν Φου, διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι.

Τον Σεπτέμβριο του 1999, ένας σεισμός 7,6 Ρίχτερ έπληξε την Ταϊβάν, σκοτώνοντας 2.400 ανθρώπους και καταστρέφοντας 5.000 κτίρια.

Με πληροφορίες από ΒΒC


Διαβάστε επίσης

Σεισμός. Τι πρέπει να κάνετε. Κουτί πρώτων βοηθειών. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις....


 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων