Γυναικοκτονία. Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης του εγκλήματος. Η ολέθρια σχέση του ζευγαριού. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γυναικοκτονία. Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης του εγκλήματος. Η ολέθρια σχέση του ζευγαριού.

Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

medlabnews.gr

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις μετά τη νέα στυγερή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μιας 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τις στιγμές που ο 39χρονος πρώην σύντροφος της 28χρονης Κυριακής την παρακολουθεί έξω από το σπίτι της, λίγη ώρα πριν τη δολοφονήσει με πέντε μαχαιριές.

Ο δράστης, γνωστός στις Aρχές, με κακοποιητικό παρελθόν, φτάνει έξω από το σπίτι της με τη μηχανή του γύρω στις 21:12 (είναι αυτός που φαίνεται χωρίς κράνος) και στρίβει δεξιά έξω από το μπαλκόνι, περιμένοντας πότε θα βγει από αυτό η πρώην σύντροφός του.

«Δεν είμαι καλά, να με πάτε στο ψυχιατρείο», φέρεται να είπε ο 39χρονος που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του κοντά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει, στους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Ο 39χρονος γυναικοκτόνος, σύμφωνα με το Mega ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί και για άλλα εγκλήματα. Συγκεκριμένα, το 2020 το 28χρονο θύμα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό, ενώ στην συνέχεια απέσυρε την μήνυση. Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μητέρα δολοφόνου: Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα

Στον Alpha μίλησε η μητέρα του δολοφόνου για τη σχέση του γιου της με την 28χρονη πρώην κοπέλα του, την οποία δολοφόνησε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Να πείτε παντού ότι ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του δράστη στην εκπομπή «Tlive».

«Ήταν πολύ αγαπημένοι μέχρι την 1η του Μάρτη, που χωρίσανε... Όταν με καλέσουν, να πάω στην αστυνομία, θα πω όλα όσα ξέρω. Τα παιδιά ήταν μαζί περίπου επτά χρόνια», πρόσθεσε.

Πατέρας του δράστη στους Αγίους Αναργύρους: Την είχα σαν κόρη μου

Ο πατέρας του 39χρονου δράστη μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star και ανέφερε πως «την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα, την αγαπούσα».

«Έχω να πω πολλά συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα, την αγαπούσα» ανέφερε συγκεκριμένα ο πατέρας του 39χρονου δράστη. «Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα» είπε, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου.

Εξάδελφος του 39χρονου: Δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και εξάδελφος του 39χρονου δράστη. «Μας έλεγε ότι τα πηγαίνανε καλά, χωρισμοί όμως υπήρχαν... Συνολικά, ήταν μαζί μια πενταετία, σίγουρα» είπε αρχικά.

«Μου λέει ''με χώρισε'', αυτή δηλαδή... και του λέω ''εντάξει, δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι''... Έδειχνε στενοχωρημένος, σίγουρα, ναι... Απ' ό,τι φάνηκε, δεν μπορούσε να αποδεχτεί τον χωρισμό τους» είπε, αφηγούμενος όσα γνώριζε για τον χωρισμό του ζευγαριού.

«Ήρεμος άνθρωπος ήταν, δεν μπορώ να το πιστέψω πώς το έκανε αυτό, κρίμα για το κοριτσάκι» είπε, τέλος, ο εξάδελφος του 39χρονου δράστη.

Οι κοινές φωτογραφίες στα social media

Το ζευγάρι φαίνεται πως περνούσε αρκετό χρόνο μαζί και συχνά οι δυο τους αναρτούσαν φωτογραφίες από τις βόλτες και τις αποδράσεις τους.

Πριν από λίγους μήνες ο 39χρονος είχε αναρτήσει μια φωτογραφία με την Κυριακή και την αγαπημένη τους γάτα. Σε άλλο βίντεο, το ζευγάρι απολαμβάνει το μπάνιο του σε ένα ποτάμι.

Η τελευταία ανάρτηση της 28χρονης

Λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους, η κοπέλα ανέβασε μια φωτογραφία της στο facebook, στην οποία ανέφερε ότι νιώθει γαλήνη...

Η γυναικοκτονία μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών.

Ο αρχιφύλακας που ήταν βάρδια είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση 

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που είχε βάρδια στο φυλάκιο του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το μοιραίο βράδυ είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o 48χρονος αρχιφύλακας, που ήταν στο φυλάκιο, εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Η αστυνομία τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Αυτός προσέφυγε στο εφετείο, όπου το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Πώς κατάφερε και επέστρεψε στην αστυνομία

Εν τω μεταξύ, ο 48χρονος συνεχώς έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, είπε: «Αυτό που βιώνω σήμερα είναι από τα πιο απεχθή, βίαια εγκλήματα που έχω ζήσει στη διαδρομή μου και θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου».

«Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό» πρόσθεσε, για να τονίσει: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν», τόνισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι «επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος», και δεσμεύτηκε ότι «όσα συμβαίνουν θα ερευνηθούν και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, και τα αποτελέσματά της θα δημοσιοποιηθούν».

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν: «Οι γυναίκες αστυνομικοί, στις οποίες απευθύνθηκε η 28χρονη Κυριακή, φέρεται να αναφέρουν ότι αρχικά τους είπε τα κακοποιητικά περιστατικά του παρελθόντος, ότι είχε υποβάλει μήνυση το 2020, την οποία πήρε πίσω κάποια στιγμή. Επιχείρησαν να την πείσουν να υποβάλει, με την ίδια να μην επιθυμεί, καθώς θεωρούσε ότι δεν κινδυνεύει. Ήθελε περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, γιατί θεωρούσε ότι ο δράστης θα είναι έξω από αυτό. Της είπαν να περιμένει στο τμήμα, να πάρουν μαζί την Άμεση Δράση, ωστόσο εκείνη τους είπε πως θα το κάνει η ίδια. Θεωρούσε ότι ο 39χρονος ήταν έξω από το σπίτι της και δεν τους είχε παρακολουθήσει. Και στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης είπε τι είχε συμβεί, τον ενημέρωσε ότι βρισκόταν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ποια διαδρομή θα ακολουθούσε προς στο σπίτι της, καθώς εκεί εκτιμούσε ότι θα βρισκόταν ο δράστης, προκειμένου να πάει περιπολικό. Τότε διακόπηκε η σύνδεση, καθώς η άτυχη κοπέλα δεχόταν την επίθεση με μαχαίρι από τον 39χρονο».

Η ανατριχιαστική συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση – Διεκόπη από την επίθεση του δολοφόνου 

Ο 39χρονος επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του, την ώρα που η τελευταία μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, ζητώντας ένα περιπολικό να μεταβεί στο σπίτι της.

H γυναίκα μαζί με έναν φίλο της είχε πάει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον 39χρονο επειδή τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε. Την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση της επιτέθηκε ο 39χρονος ο οποίος είχε στήσει καρτέρι θανάτου και την κατακρεούργησε.

Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφώνησε στο 100 και σύμφωνα με το MEGA και το LIVE News ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

Βίαιος, ασυγκράτητος και επικίνδυνος

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης του φονικού κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από καταγγελίες της συντρόφου του, τότε, για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα.

Παράλληλα είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά καθώς και για σωματικές βλάβες, ξυλοδαρμό και απείθεια. Πρόκειται δηλαδή για ένα άτομο που όπως φαίνεται από τα στοιχεία είναι ασυγκράτητο και επικίνδυνο χωρίς να λογαριάζει τίποτα.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων