Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ημέρα Φροντιστή» και με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ημέρα Φροντιστή» και με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών»
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014
Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

Για έκτη συνεχή χρονιά η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με την ευκαιρία της «Ημέρας Φροντιστή» και με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ.

Η εκδήλωσε περιελάμβανε εκπαιδευτικές διαλέξεις για τους φροντιστές και δημιουργική απασχόληση για τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) από τις 10:00 έως τις 17:00.  Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, παράγοντες που βοηθούν σημαντικά  στο δύσκολο έργο τους.  Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

Συμμετείχαν συνολικά 520 φροντιστές ανθρώπων με νόσο Αλτσχάιμερ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίζουν καλύτερα το φορτίο της φροντίδας.


Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση ατόμων τόσο από τον Πειραιά και την Ελευσίνα όσο και από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, τα Ιωάννινα, τη Λαμία κ.α., γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη δομών και υπηρεσιών στην Περιφέρεια και την ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια χωροταξικά κατανεμημένων ανά την Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι με την εκπόνηση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ αυτά τα προβλήματα θα λυθούν και θα καλυφθούν οι ανάγκες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φροντιστών.

Η εκδήλωση  περιελάμβανε δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους εκπαιδευτικών διαλέξεων με την εξής θεματολογία:
  • Η νόσος Αλτσχάιμερ σήμερα - συμπτώματα, εξέλιξη, φαρμακευτική αγωγή, Δρ Π. Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας
  • Διαταραχές Συμπεριφοράς στην άνοια, Κ. Νικολάου, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας
  • Ανοϊκή Πραγματικότητα και Συμπεριφορά σε ανθρώπους με άνοια, Δρ Κ. Προύσκας, ψυχολόγος - δρ γεροντολογίας, αντιπρόεδρος της Εταιρείας
  • Το φορτίο του φροντιστή - Εκπαίδευση για έμμισθους φροντιστές - Πρόγραμμα Set care, Α. Ευθυμίου, ψυχολόγος συντονίστρια  των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας.

Παράλληλα, σε διαφορετική αίθουσα 50 ασθενείς πήραν μέρος σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, όπως  ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία, ασκήσεις γυμναστικής  κ.ά. από τους ψυχολόγους και τους εθελοντές της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων