900.000 Δικά σας φάρμακα έσωσαν μέσα σε 2 χρόνια χιλιάδες ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

900.000 Δικά σας φάρμακα έσωσαν μέσα σε 2 χρόνια χιλιάδες ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς

Στην αλληλεγγύη της πανανθρώπινης προσφοράς φαρμάκων από εκατομμύρια ανώνυμους πολίτες,με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων της δράσης του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, αφιέρωσαν τη σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ηΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και ο Δήμος Αμαρουσίου

Μήνυμα συνέχισης της κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς όλων των συνοδοιπόρων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το Όλοι μαζί Μπορούμε, έδωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης από την Πλατεία ΗΣΑΠ στη σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων στο Μαρούσι, λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας, που μέσα σε 2 χρόνια, έγινε, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανώνυμων πολιτών, πανελλαδικό θεσμός αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Είμαστε σήμερα εδω, στο Μαρούσι από όπου ξεκινήσαμε 2 χρόνια πριν τη συλλογή φαρμάκων, μαζί, μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα φάρμακα που συγκεντρώσαμε, μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο καταλληλότητας και ασφαλείας, χορηγήθηκαν δωρεάν, βάσει ιατρικής συνταγής σε ανασφάλιστους ασθενείς που δε θα μπορούσαν να τα αγοράσουν. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες άρρωστοι, πολλοί απο τους οποίους λαμβάνουν χρονιές αγωγές. Χάρη στη συμμετοχή του κόσμου και στην ανεκτίμητη προσφορά των χιλιάδων φαρμάκων τους κάθε Σάββατο, και παράλληλα, χάρη στις σπουδαίες χορηγίες των Φαρμακευτικών Εταιρειών είμαστε σε θέση να μπορούμε να καλύπτουμε δωρεάν».



Στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι συγκεντρώθηκαν από τη σημερινή κατάθεση του μαρουσσιώτικου λαού 20 μεγάλοι σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, μεταξύ του οποίου υπήρχαν πολύ υψηλού κόστους χημιοθεραπευτικά φάρμακα για καρκινοπαθείς και ινσουλίνες απαραίτητες για σακχαροδιαβητικούς.

Τα φάρμακα παραδόθηκαν στο Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου για να καλύψουν τις θεραπευτικές ανάγκες των άπορων, ανασφάλιστων και φτωχών αρρώστων που δε μπορούν να τα αγοράσουν.


Μέσα στα δύο χρόνια της δράσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, συγκέντρωσαν 900.000 φάρμακα για αναφσάλιστους και άπορους ασθενείς.. Μεταξύ αυτών, πολλά ήταν και τα εξειδικευμένα φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνιους ασθενείς, χωρίς τα οποία οι άρρωστοι θα πέθαιναν. Παράλληλα, επεκταθήκαμε σε όλη την Ελλάδα και ιδρύσαμε Κοινωνικά Φαρμακεία, φτάσαμε μέσα από 20 οδοιπορικά υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε 48 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και προσφέραμε, μέσα στη διετία μέσα από το όλοι μαζί μπορούμε του ΣΚΑΙ, 600.000 δωρεάν φάρμακα στηνΑττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας τα 11 παραρτήματα του Ιατρείου ανά την Ελλάδα43 Κοινωνικά Φαρμακεία35 δήμους της Αττικής52 δήμους της Περιφέρειας26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα5 άσυλα και πολλούς άλλους φορείς. 


Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, δήλωσε: «Με την ευλογία του Μακαριωτατου Αρχιεπισκόπου μας κκ Ιερωνύμου του Β και τη συμμετοχή όλου του κόσμου, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πρωταρχική μας επιταγή…να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν, γιατί με αυτά βρήκαν την υγειά τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας»


«Με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή, συμπληρώνουμε 2 χρόνια στη δράση μας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», επιχειρώντας να καταφέρουμε το καλύτερο για κάθε συνάνθρωπό μας. Στον αγώνα αυτό συμμετέχουν χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ κάθε Σάββατο…γιατί μόνο Όλοι μαζί μπορούμε…. Μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα συνεχίσουμε με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αυτήν την προσπάθεια αγάπης και αλληλεγγύης» ήταν το μήνυματου Γενικού Διευθυντή του ΣΚΑΙ Γιάννη Σπανολιού.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. 


Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού:

213 011 7390 και 210 3847374. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα). 

… γιατί όλοι μαζί μόνο ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Δήμος Αμαρουσίου
Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΪ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων