Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ και ο Γιώργος Πατούλης νίκησε. Οι γιατροί της Αθήνας ψήφισαν περνώντας μηνύματα παντού. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ και ο Γιώργος Πατούλης νίκησε. Οι γιατροί της Αθήνας ψήφισαν περνώντας μηνύματα παντού.



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΙΣΑ

Ο Γιώργος Πατούλης διατήρησε την πρωτιά αφού η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 36%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη παράταξη "Αγωνιστικό Μέτωπο Ιατρών" με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασκόζο, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 14%, με τρείς έδρες. 

Ακολουθεί η παράταξη ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου με 11,8% και δύο έδρες.
Από μία έδρα παίρνουν η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ (5,67%), η ΑΡΣΙ (5,33%), η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΑΥΚ, η παράταξη “Να πούμε την Αλήθεια” και οι Νέοι Γιατροί.

Στην εκλογική αναμέτρηση των δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου) ψήφισαν 8.700 γιατροί, με έγκυρα ψηφοδέλτα 8.400. Δικαίωμα ψήφου, δηλαδή χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, είχαν περίπου 18.000 γιατροι. 

Στις προηγούμενες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί, ενώ την τελευταία δεκαετία ουδέποτε είχε σπάσει το...φράγμα των 6.000 γιατρών. Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού γιατρών σε σχέση με το 2011 ερμηνεύεται απο τους εκπροσώπους των γιατρών ως μείζονα ανάγκη του ιατρικού κόσμου για παρέμβαση σε όσα τους αφορούν και μάλιστα σε μια εποχή που ο σταθερός επαγγελματικός τους κόσμος ανατράπηκε πλήρως. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής: 
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών και προσήλθαν στις εκλογές του Ι.Σ.Α. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αποδεικνύει ότι ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ για την εκπροσώπησή του και τον θέλει ισχυρό και ενωμένο για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.»

Και τα μηνύματα

Σε μια στιγμή που οι γιατροί έχουν πληγεί από τα δυσβάσταχτα μέτρα, που τους έχουν επιβληθεί σε βάρος τους την τελευταία τριετία, οι γιατροί της Αθήνας ψήφισαν τον Γιώργο Πατούλη δίνοντας του όμως και ένα σαφέστατο μήνυμα. Συγκεκριμένα του λένε ότι πρέπει να αγωνιστεί για να ανακτηθούν άδικες σε βάρους τους διατάξεις, που τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση, στην οικονομική αλλά και ψυχική κατάρρευση πολλών και ακόμα στην μετανάστευση.

Επίσης μεταφέρουν και ένα μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας που με τίποτα δεν πρέπει να ερμηνεύσει ότι οι γιατροί αντέχουν άρα μπορεί να τους επιβάλει και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα, θα πρέπει να σταματήσει την αλαζονεία, που επέδειξε το τελευταίο διάστημα και να αναγνωρίσει την θυσία που έχουν κάνει πολλοί γιατροί δουλεύοντας και προσφέροντας χωρίς να πληρώνονται. Πρέπει ο Υπουργείο να μεριμνήσει για τους γιατρούς που εξαιτίας των πολιτικών, που εφάρμοσε έχουν οδηγηθεί σε χρέη σε τράπεζες και σε δυσβάστακτες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Πρέπει σταματήσει μέτρα αδικαιολόγητα τύπου rebate και clawback και να πληρώσει επιτέλους τα ληξιπρόθεσμα των περασμένων ετών.

Οι γιατροί της Αθήνας είπαν δεν πάει άλλο!!! 




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων