728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

16/1/15

Συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2015

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: 
«Μιχάλης Βλασταράκος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου): 
Επισκεφθήκαμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας για να του εκθέσουμε τα ζητήματα της υγείας. Ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, εγώ σαν Πρόεδρος του Πανελληνίου. Δυστυχώς, ο κ. Λουράντος- όπως ξέρετε- σήμερα θα ερχόταν αλλά είχε ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε και δεν είναι ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών, του οποίου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. 
Είπαμε στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς και τους πολίτες κυρίαρχα. Ζητήσαμε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, αύξησης των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να παρέχει περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας και τη στελέχωση του ΠΕΔΥ με επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων με δομές και πλήρους απασχόλησης για όλες τις ειδικότητες- εκτός από την πλήρη και αποκλειστική, που θα είναι στα αστικά κέντρα υγείας- στελέχωση των νοσοκομείων με το προσωπικό το αναγκαίο και κυρίαρχα με των ΜΕΘ τη στελέχωση, των 150 κενών κλινών ΜΕΘ, που μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.
Ζητήσαμε ταυτόχρονα πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line όλων των υπηρεσιών και με επιστημονικό τρόπο λειτουργία των γιατρών για εξορθολογισμό των δαπανών, προκειμένου να αποφεύγονται οι υπερβολές, οι άσκοπες δαπάνες και με επιστημονικό τρόπο και όχι περιοριστικά μέτρα να χορηγούνται οι δαπάνες για την υγεία. 
Δημοσιογράφος: Τι σας είπε ο Πρωθυπουργός;
Μ. Βλασταράκος: Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή και κατενόησε πλήρως τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα νοσοκομεία, στο ΠΕΔΥ, στον ΕΟΠΥΥ και ο ίδιος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. 

Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών): 
Αυτό που ζητούμε είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Και βεβαίως ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, στους ορεινούς τόπους και στις πόλεις. Θεωρώ πολύ θετικό που ο Πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά. Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά, θέματα τα οποία αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την αύξηση των δαπανών που πρέπει να γίνεται σε αυτές. Ζητήματα των νέων συναδέλφων, όπου μεταναστεύουν και πρέπει να μένουν στη Χώρα μας και φυσικά θέματα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που και αυτοί έχουν ζήτημα του να βρουν την υγεία τους. Είμαι απόλυτα σίγουρος  ότι ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει το τι πρέπει να κάνει. 
Δημοσιογράφος: Θα γίνουν επαναπροσλήψεις στον ΕΟΠΥΥ;
Γ. Πατούλης: Ο ίδιος θα ανακοινώσει τις προσλήψεις και θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να ξεκινήσει από τις ΜΕΘ, όπου υπάρχουν κρεβάτια και χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσουν τα επείγοντα περιστατικά να αναλαμβάνονται σύντομα και με ασφάλεια. 

Θανάσης Κατσίκης (Πρόεδρος Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας): 
Δεδομένου ότι όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν τον υγειονομικό χώρο και τον υγειονομικό κόσμο, αναφέρθηκαν από τους προλαλήσαντες, τα οποία βέβαια αφορούν και τους οδοντιάτρους. Η ιδιαιτερότητα στην οδοντιατρική είναι ότι η οδοντιατρική σχεδόν είναι ανασφάλιστη, είμαστε εκτός ΕΟΠΠΥ. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΠΥ ούτως ώστε ο Ελληνικός πληθυσμός να έχει και οδοντιατρική περίθαλψη και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα για την οδοντιατρική, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες συμβάσεις δεν υπάρχουν για την ώρα.
Δημοσιογράφος: Σε αυτό δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός; Τι σας είπε; 
Θ. Κατσίκης: Αυτό ο Πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι “θα το προσπαθήσω” δεδομένου ότι αναγνώρισε και μάλιστα αυτή τη στιγμή η οποία για εμάς ήταν μια ευκαιρία να του δώσουμε να καταλάβει τη μεγάλη αξία την οποία έχει η οδοντιατρική και ιδιαίτερα η πρωτοβάθμια στο σύστημα υγείας».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides