Ο Νίκος Καπραβέλος για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, «Δεν έγιναν σωστά πράγματα». Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη σχετικά και δείτε τι μας είπε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Νίκος Καπραβέλος για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, «Δεν έγιναν σωστά πράγματα». Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη σχετικά και δείτε τι μας είπε

O Νίκος Καπραβέλος συντονιστής διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea 

O Νίκος Καπραβέλος συντονιστής διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε στο Live News σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου.

«Δεν έγιναν σωστά πράγματα. Ένας ασθενής 86 χρονών ήθελε αυξημένη φροντίδα. Είναι λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς σε αυτή την ηλικία αλλά έχουμε μέσα που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Χάνονται άδικα ασθενείς.

Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση. Η ΜΕΘ έχει τριπλό έργο στην Ελλάδα, άρα είναι λάθος ιατρικό να αφήσεις έναν ασθενή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, σε απλό θάλαμο.

Ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, μέσα σε 2-3 μέρες θα πέσει σε μία επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του ενώ άμα είχε μπει θα είχε αποτραπεί.

Κάθε μέρα βάζουμε ανθρώπους στην εντατική. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διάκριση στις μονάδες και γι΄ αυτό το βάρος πέφτει στις ΜΕΘ»

Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη πότε ένας ασθενής μπαίνει σε ΜΕΘ;

Η εισαγωγή ενός ασθενούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Συνήθως, ασθενείς που μπαίνουν σε ΜΕΘ έχουν σοβαρές ή ζωτικά απειλητικές καταστάσεις, όπως:

Σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια: Οι ασθενείς που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν μπορεί να χρειάζονται υποστηρικτική αναπνευστική θεραπεία ή ακόμη και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Σοβαρή καρδιακή παθολογία: Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες ή καρδιακή ανακοπή, όπου ο ασθενής χρειάζεται επείγουσα ιατρική παρέμβαση και παρακολούθηση.

Σοβαρή αιμορραγία ή σοβαρές τραύματα: Ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση ή άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορεί να μεταφερθούν σε ΜΕΘ για παρακολούθηση και φροντίδα.

Σοβαρή νόσος ή λοίμωξη: Ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές λοιμώξεις ή συστηματικές νόσους, μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθούν σε ΜΕΘ για ειδική φροντίδα.

Συνολικά, η εισαγωγή σε ΜΕΘ είναι απαραίτητη όταν η κατάσταση ενός ασθενούς είναι τόσο σοβαρή που απαιτεί ειδική παρακολούθηση και θεραπεία που δεν μπορεί να παρέχεται σε άλλο μέρος του νοσοκομείου.

Έχουμε πρόσφατα χειρουργημένο ασθενή με δύσπνοια και αρρυθμία, έχει αρρυθμία και καρδιακή κάμψη που τον νοσηλεύουμε;

Ναι, σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται ότι ο ασθενής παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές μετά από το χειρουργικό επεισόδιο. Η δύσπνοια σε συνδυασμό με την αρρυθμία και την καρδιακή κάμψη είναι ανησυχητικά συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι ο ασθενής χρειάζεται άμεση ιατρική παρέμβαση και παρακολούθηση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η αρρυθμία μπορεί να απαιτεί ειδική θεραπεία με φαρμακευτικά μέσα ή ακόμα και ηλεκτροφυσιολογικές επεμβάσεις. Η καρδιακή κάμψη είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση παρέμβαση, συχνά με αποτέλεσμα τη χρήση αποτελεσματικών μεθόδων αποκατάστασης του ρυθμού του καρδιογραφήματος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να μεταφερθεί ο ασθενής σε ΜΕΘ όπου μπορεί να λάβει την κατάλληλη παρακολούθηση, θεραπεία και περίθαλψη από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Πότε χρειάζεται διασωλήνωση;

Η διασωλήνωση είναι μια ιατρική διαδικασία όπου ένας έλεγχος αναπνοής εισάγεται στον αενθύπνιο ασθενή μέσω του στόματος ή της μύτης προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναπνευστική λειτουργία του. Η διασωλήνωση είναι απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων:

Αναπνευστική ανεπάρκεια: Όταν ο ασθενής δεν μπορεί να διατηρήσει αρκετά υψηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του ή όταν η αναπνευστική του συχνότητα είναι ανεπαρκής για να υποστηρίξει τον εαυτό του, μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση για να παρέχεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Σοβαρή αναπνευστική αναπηρία: Σε περιπτώσεις όπου η αναπνευστική λειτουργία είναι σοβαρά επηρεασμένη λόγω ασθενειών όπως πνευμονία, αναπνευστική αναπάραξη, αλλοίωση νεύρων, ή κακή αναπνευστική δυσλειτουργία, η διασωλήνωση μπορεί να είναι αναγκαία. Αναιμία: Σε περιπτώσεις σοβαρής αναιμίας όπου ο ασθενής δεν μπορεί να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στα οργανικά του ιστάματα, η διασωλήνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει οξυγόνο. Ανεπάρκεια καρδιακής λειτουργίας: Σε περιπτώσεις σοβαρής ανεπάρκειας καρδιακής λειτουργίας, η διασωλήνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει την υγεία της καρδιάς και να παρέχει απαραίτητη υποστήριξη.

Αυτές είναι μερικές από τις καταστάσεις και τις ενδείξεις που μπορεί να απαιτούν διασωλήνωση. Η απόφαση για διασωλήνωση λαμβάνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς και τις ανάγκες του.

Ο παραπάνω ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση?

Σύμφωνα με την περιγραφή που μου δόθηκε, ο ασθενής φαίνεται να παρουσιάζει δύσπνοια και αρρυθμία, συν τοις άλλοις καρδιακή κάμψη. Αυτά τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και μπορεί να υποδεικνύουν σοβαρές επιπλοκές μετά από το χειρουργικό επεισόδιο.

Η διασωλήνωση μπορεί να είναι αναγκαία για να προσφερθεί μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και να διατηρηθεί η αεριακή ανταλλαγή σε περίπτωση σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας. Επιπλέον, η διασωλήνωση επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης στη λειτουργία της καρδιάς, εάν χρειάζεται.

Ωστόσο, η τελική απόφαση για τη διασωλήνωση θα πρέπει να ληφθεί από το ιατρικό προσωπικό που παρέχει φροντίδα στον ασθενή, με βάση την πλήρη εκτίμηση της κατάστασής του και των αναγκών του. Σε τέτοιες καταστάσεις, η άμεση επικοινωνία και συνεργασία με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση για την περαιτέρω θεραπεία του ασθενούς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων