Εκδήλωση Έναρξης Προγράμματος REACT | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκδήλωση Έναρξης Προγράμματος REACT

Εκδήλωση Έναρξης Προγράμματος REACT
 Αθήνα, 20/10/2015
(Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας, Βασ. Σοφίας Πάρκο Ελευθερίας, Τ.Κ. 11521)

«REACT: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Οι ΜΚΟ PRAKSIS και CIVIS PLUS διοργανώνουν την εκδήλωση έναρξης  του προγράμματος «REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12:00, στην Αίθουσα Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας. 
Στόχος του προγράμματος, εκτός από την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν βιώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά διάκρισης στην χώρα μας, είναι και η ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του προβλήματος των διακρίσεων στην ελληνική κοινωνία. 
Ήδη, στους πρώτους μήνες υλοποίησης του προγράμματος έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά διακρίσεων στην ελληνική επικράτεια. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε αποκλεισμό από την εργασία λόγω νομικού καθεστώτος, εθνικότητας ή ηλικίας, ενώ επίσης παρατηρείται έντονα το φαινόμενο άνθρωποι να δέχονται άνιση συμπεριφορά κατά την συναλλαγή τους με δημόσιες υπηρεσίες, όπως Νοσοκομεία, Αστυνομία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, λόγω φυλής, φύλου ή ταυτότητας φύλου. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες παρεμβάσεις σε περιπτώσεις στις οποίες έχουν παρουσιαστεί κρούσματα διακριτικής συμπεριφοράς και έχουν γίνει συνοδείες υποστηρικτικού χαρακτήρα σε αρμόδιους φορείς και οργανισμούς για την προστασία των θυμάτων. 
Το Πρόγραμμα «REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016. Χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες». Διαχειριστής της Επιχορήγησης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

“O M.Κ, αιτών άσυλο και η Λ.Β, αναγνωρισμένη πρόσφυγας από χώρα της Αφρικής εργάζονταν για χρόνια σε εστιατόριο στην Αθήνα. Ενώ όλοι/ες οι έλληνες/ίδες εργαζόμενοι/ες πληρώθηκαν κανονικά, η εργοδοσία επέλεξε να μην πληρώσει δεδουλευμένα δύο μηνών στους δύο αλλοδαπούς εργαζόμενους”Περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν πρόσφατα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του προγράμματος: reactgr.blogspot.com

Για την καταγγελία περιστατικών διακρίσεων λειτουργούν δύο τηλεφωνικές γραμμές:
      -Από Κινητό Τηλέφωνο:     211 012 14 42   
-Από Σταθερό Τηλέφωνο: 800 100 17 78 (ΔΩΡΕΑΝ)

Παράλληλα, λειτουργούν Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης για ζητήματα διακρίσεων:
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00
                                   Παιωνίου 5 και Αχαρνών, 10440 Αθήνα (Πλ. Βικτωρίας), 2108213704

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00
                                         Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου 54632, 2310556145

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00-21:00
                                   Τσαμαδού 38, Πάτρα,26222, 2610321933


      Αποστολή e-mail: reactgr@gmail.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων