Απογοητευμένοι οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ από την κατάσταση στην Ειδομένη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απογοητευμένοι οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ από την κατάσταση στην Ειδομένη

Δεν έχουν λόγια προκειμένου να περιγράψουν τις εικόνες τις οποίες αντίκρυσαν και τα συναισθήματά τους τα οποία προκλήθηκαν από την κατάσταση την οποία συνάντησαν στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, γιατροί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με τους οποίους συνομίλησε το ygeia360.gr.

Οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκφράζουν στο ygeia360.gr τον συγκλονισμό τους, αλλά και την απογοήτευσή τους από την διαμορφωμένη κατάσταση στην περιοχή, ενώ καησυχάζουν για μία ακόμη φορά ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων στον γενικό πληθυσμό, προερχόμενα από τους πληθυσμούς των προσφύγων, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς τόσο των ενηλίκων προσφύγων, των παιδιών ασφαλώς, των μελών των υποστηρικτικών μηχανισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πεδία, καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο έρχεται σε επαφή με τους πρόσφυγες".

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ygeia360.gr οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι βρέθηκαν στην Ειδομένη, αλλά και σε άλλες περιοχές συγκέντρωσης προσφύγων, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο μεταξύ άλλων τον εμβολιασμό τωβν προσφύγων και τω λοιπών εμπλεκομένων ομάδων.

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων