Γιατροί, υγειονομικοί φεύγουν για εργασία, στο εξωτερικό. Χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις πριν την οριστική απόφαση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατροί, υγειονομικοί φεύγουν για εργασία, στο εξωτερικό. Χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις πριν την οριστική απόφαση

Το να εργαστεί Έλληνας γιατρός στο εξωτερικό ήταν πολύ σπουδαίο πριν από 3-4 δεκαετίες όταν πολλοί αναγκάζονταν να «ξενιτευτούν» προκειμένου να αποκτήσουν επιστημονικές εμπειρίες που δεν ήταν δυνατόν να παρασχεθούν στην Ελλάδα λόγω του μικρού αριθμού ιατρών που επιτρεπόταν να εξειδικευθεί και να μετεκπαιδευθεί.
του Μιχάλη Σερασκέρη,  συμβούλου εργασίας,
  medlabnews.gr
Το να εργαστεί Έλληνας γιατρός στο εξωτερικό ήταν πολύ σπουδαίο πριν από 3-4 δεκαετίες όταν πολλοί αναγκάζονταν να «ξενιτευτούν» προκειμένου να αποκτήσουν επιστημονικές εμπειρίες που δεν ήταν δυνατόν να παρασχεθούν στην Ελλάδα λόγω του μικρού αριθμού ιατρών που επιτρεπόταν να εξειδικευθεί και να μετεκπαιδευθεί. 


Με την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, γίνεται πιο ζοφερή για τους γιατρούς η ανάγκη τους να φύγουν για το εξωτερικό, είτε για να τελειώσουν την ειδικότητά τους είτε για μετεκπαίδευση. Όλο και περισσότεροι γιατροί οι οποίοι αναζητούν εργασία εγκαταλείπουν την πατρίδα και ψάχνουν εργασία σε νοσοκομεία ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μία αύξηση 40% των αιτήσεων απο Έλληνες για νοσοκομειακές δουλειές στο εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια 15.000 γιατροί έψαξαν και βρήκαν εργασία στο εξωτερικό.

Χάρη στην Ενωμένη Ευρώπη όπου η επαγγελματική κινητικότητα κοινοτικών υπηκόων είναι ελεύθερη και σε πολλές περιπτώσεις ελκυστική. Πολλές εταιρίες έρχονται από το εξωτερικό από διάφορες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να ψάξουν να βρουν ενδιαφερομένους υγειονομικούς (γιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές κλπ) που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό. 
Όμως έχουμε διαπιστώσει ότι αυτή η προσέγγιση συνεπάγεται πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο αυτό της επικοινωνίας, άλλωστε αρκετές φορές προβάλαμε δημοσιεύσεις από αυτές τις εταιρίες και στα δικά μας site, παλαιότερα.
Για να βοηθήσουμε εκείνους που σχεδιάζουν να κάνουν την κίνηση για δουλειά στο εξωτερικό, απαντάμε στα παρακάτω ερωτήματα που μπορούν να βοηθήσουν

1) Σε ποια χώρα θα πρέπει να επιλέξω να πάω;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ξεκινώντας από τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσετε και φυσικά το πόσα χρήματα θέλετε να βγάλετε. Καλό είναι να βρείτε κάποιον συνάδελφο που ήδη εργάζεται εκεί, για να μάθετε τις συνθήκες εργασίας.

2) Μπορώ να ζήσω χωρίς την οικογένεια και τους φίλους μου;
Θα είστε μόνοι στην αρχή. Ωστόσο, θα κάνετε νέους φίλους, όπου κι αν είναι, αλλά μπορεί να έχετε επικοινωνία αν χρειαστεί μέσω Skype με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μια άλλη δυνατότητα είναι να δοκιμάσετε μια θέση προσωρινή (αντικαθιστώντας κάποιον) πριν αποφασίσετε αν θέλετε να μετακινηθείτε μόνιμα στο εξωτερικό.

3) Θα φύγω για τους σωστούς λόγους;
Σίγουρα πιστεύετε ότι μεταναστεύοντας θα πετύχετε να έχετε καλύτερη ζωή. Αλλά να είστε ρεαλιστές. Υπολογίστε τα έξοδα που μπορεί να έχετε και αφαιρέστε τα από τον μισθό σας για να δείτε αν σας ικανοποιεί αυτό που απομένει. Επιπλέον διερευνήστε τις προοπτικές εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας, στην χώρα που θα πάτε.

4) Πόσο συχνά θα κάνω το ταξίδι της επιστροφής;
Αν σχεδιάζετε να επισκέπτεστε το σπίτι σας στην Ελλάδα συχνά, θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος. Θα πρέπει έτσι να το συμπεριλάβετε αυτό στο τελικό κόστος ή ακόμα θα πρέπει να κάνετε υπολογισμούς με τις προσφορές των εταιριών, εφόσον το ταξίδι κλείνετε αρκετά πιο νωρίς.

5) Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα σχετικά με την εργασία στο εξωτερικό;

Μετά από την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς μας στους Έλληνες συναδέλφους υγειονομικούς που παίρνουν την μεγάλη απόφαση να φύγουν από την χώρα και να πάνε να εργαστούν στο εξωτερικό, αποφασίσαμε μια μεγάλη στρατηγική συνεργασία. Το portal υγείας medlabnews.gr και το iatrikanea.gr σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων στελεχών HRStrategy ξεκινούν επίσημα  την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης ιατρών σε χώρες της Ευρώπης αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μέσα από τη συνεργασία μας αυτή προσφέρουμε ήδη θέσεις εργασίας σε ελληνικές επιχειρήσεις (φαρμακευτικές εταιρίες και νοσηλευτικά ιδρύματα) όσο και θέσεις εργασίας σε νοσηλευτικά ιδρύματα και λοιπές δομές υγείας στη Βρετανία και τη Γαλλία για τις πιο πάνω ειδικότητες.

Οι υγειονομικοί επιστήμονες ή υπάλληλοι μπορούν να λαμβάνουν καθημερινή πληροφόρηση επισκεπτόμενοι το http://www.iatrikanea.gr/careers/ όσο και το http://medlabgr.blogspot.com και να ανακαλύπτουν πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μπορείτε να μας στείλετε άμεσα το βιογραφικό σας σημείωμα κατά προτίμηση στα γαλλικά, ειδάλλως στα αγγλικά ή να απευθύνετε ερωτήματα στο careers@iatrikanea.gr και ένας συνάδελφος μέλος της επιστημονικής μας ομάδας θα σας απαντήσει γραπτώς και υπεύθυνα. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων