Τι έγγραφα χρειάζεται ένας γιατρός που θέλει να εργαστεί στην Γερμανία; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι έγγραφα χρειάζεται ένας γιατρός που θέλει να εργαστεί στην Γερμανία;

Κάθε γιατρός που θέλει να εργαστεί στη Γερμανία, πρέπει να έχει στην κατοχή του τα επίσημα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω
του Μιχάλη Σερασκέρη, σύμβουλος εργασίας, medlabnews.gr


Κάθε γιατρός που θέλει να εργαστεί στη Γερμανία, πρέπει να έχει στην κατοχή του τα επίσημα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω:


  • Έγκριση ή έγκυρη άδεια άσκησης επαγγέλματος.
  • Έγκυρη άδεια εργασίας.
  • Έγκυρη άδεια παραμονής.


Για την επεξεργασία των εγγράφων αυτών, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο, αυτά ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα καταγωγής των αιτούντων.

Ως εκ τούτου, οι ξένοι αιτούντες κατατάσσονται ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους σε τρεις ομάδες.
Οι χώρες της ΕΕ (με εξαίρεση την Κροατία).
Κροατία.
Οι χώρες εκτός της ΕΕ (π.χ. Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία, κλπ.

Έγγραφα που πρέπει να προσκομίζονται είτε για εργασία είτε για ειδικότητα στη Γερμανία:


  • πρέπει να ζητείται η έγκριση από την αρμόδια αρχή (π.χ. Υπουργείο Νεολαίας, Κοινωνικής και Υγείας) του ομοσπονδιακού κράτους (π.χ. Βαυαρία, Έσση, κλπ).
  • Βιογραφικό σημείωμα στη γερμανική γλώσσα.
  • Ιατρικό δίπλωμα.
  • Πιστοποιητικό Γέννησης.
  • Ληξιαρχική πράξη γάμου εάν είναι παντρεμένος.
  • Δήλωση καθαρού ποινικού μητρώου από τη χώρα προέλευσης.
  • Πιστοποιητικό Αστυνομίας (στο εξωτερικό).
  • Επίσημο πιστοποιητικό – Είδος εγγράφου 0 – (Εσωτερικού).
  • Αντίγραφο του ισχύοντος διαβατηρίου.
  • Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας δηλώνοντας τη γερμανική γλώσσα με τουλάχιστον Β2 επίπεδο.
  • Αίτηση για άδεια άσκησης επαγγέλματος.
  • Ιατρικό πιστοποιητικό υγείας καταλληλότητας από ιατρική άποψη να ασκήσει το επάγγελμα ο ενδιαφερόμενος.

Επίσης, πρέπει να παρουσιάζονται τα πρωτότυπα και επίσημα επικυρωμένα αντίγραφα. Ξένα έγγραφα και τα έγγραφα όπως διαβατήρια και πιστοποιητικά γέννησης πρέπει να μεταφράζονται από έναν εθνικά αναγνωρισμένο διερμηνέα στη γερμανική γλώσσα.

Ο μεταφραστής πρέπει εδώ επίσης να επιβεβαιώσει τις μεταφράσεις με τα πρωτότυπα κείμενα. Ξένα έγγραφα είναι επίσης απαραίτητα με τη μορφή του Apostille (νομιμοποίηση). Αυτά είναι διαθέσιμα στη γερμανική πρεσβεία ή στο προξενείο της χώρας καταγωγής ή στις αρμόδιες αρχές της χώρας προέλευσης.

Δεδομένου ότι τα κριτήρια για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος συχνά διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο, σας ζητάμε να ενημερωθείτε σχετικά με την έγκριση αρχή έκδοσης του κράτους στο οποίο θέλετε να εργαστείτε.

Μια δήλωση για την έγκριση ή άδεια άσκησης επαγγέλματος στη Γερμανία θα βρείτε εδώ: http://www.bundesaerztekammer.de

Σε περίπτωση που θέλετε να εργαστείτε σε Γερμανικό Δημόσιο νοσοκομείο, έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με το Γερμανικό Δημόσιο τομέα νοσοκομείων, προσφέροντας αφενός θέσεις ειδικευμένων και αφετέρου ειδικευομένων ιατρών για απόκτηση ειδικότητας.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Έλληνες επιστήμονες καθότι η Γερμανία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων σε σχέση με κάθε άλλη χώρα του μεγέθους της, αλλά εκεί που διακρίνεται εντυπωσιακά, είναι ότι το άθροισμα των Γερμανικών κρεβατιών σε νοσοκομεία είναι ίσο με το άθροισμα των αντιστοίχων της Βρετανίας-Γαλλίας-Δανίας-Σουηδίας συνολικά!

Εφόσον ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2106815637, (στα γραφεία του medlabnews.gr) ώρες 11 με 6 καθημερινά,  για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να μας στείλετε άμεσα το βιογραφικό σας σημείωμα κατά προτίμηση στα γερμανικά, ειδάλλως στα αγγλικά ή να απευθύνετε ερωτήματα στο careers@iatrikanea.gr και ένας συνάδελφος μέλος της επιστημονικής μας ομάδας θα σας απαντήσει γραπτώς και υπεύθυνα, εντελώς δωρεάν.  

Οι υγειονομικοί επιστήμονες ή υπάλληλοι μπορούν να λαμβάνουν καθημερινή πληροφόρηση επισκεπτόμενοι το http://www.iatrikanea.gr/careers και να ανακαλύπτουν πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. 


Διαβάστε επίσης

Γιατροί, υγειονομικοί φεύγουν για εργασία, στο εξωτερικό. Χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις πριν την οριστική απόφαση

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων