Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

10/7/16

Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη.

Επιμέλεια Κωνσταντίνος Λούβρος, medlabnews.gr

Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι σοκολάτας Kinder βρέθηκε ότι περιέχονται ίχνη πιθανού ορυκτέλαιου, που προκαλεί καρκίνο.

Στην Γερμανία η Foodwatch λέει ότι η Kinder Reigel περιείχε ορυκτέλαιο, αρωματικούς υδρογονάνθρακες (MOAH), που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Τροφίμων έχει πει "μπορεί να είναι καρκινογόνα."

"Δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα των πετρελαιοειδών σε τρόφιμα για κατανάλωση,"λέει η  Johannes Heeg, της Foodwatch 
Μετά την ανίχνευση των καρκινογόνων ουσιών στα προϊόντα Kinder, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Καταναλωτών Δικαιώματα και Ανθρώπινη Ευημερία (Rospotrebnadzor) υπέβαλε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες για τον κίνδυνο από την κατανάλωση του προϊόντος.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων λέει «MOAH τροφιμογενών με τρεις ή περισσότερους, μη ή απλά-αλκυλιωμένους, αρωματικούς δακτυλίους μπορεί να είναι μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες, και επομένως δυνητικά ανησυχητικές».

Στην Foodwatch στη Γερμανία έχουν ελεγχθεί πρόσφατα διάφορα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και ανιχνεύονται ίχνη ανόργανων συστατικών του πετρελαίου. Ωστόσο, τα ίχνη του ορυκτελαίου υπάρχουν σχεδόν παντού στο περιβάλλον και μπορούν να μεταφερθούν σε τρόφιμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κύριες πηγές μεταφοράς στην σοκολάτα είναι, για παράδειγμα, τα συστατικά από ορυκτέλαιο των μελανιών εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται σε ανακλυκλωμένες συσκευασίες και μπορεί να μεταφέρονται από τις πρώτες ύλες στα τρόφιμα.

Ο Σύνδεσμος του Γερμανικού Οργανισμού Ζαχαροπλαστική (BDSI), δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για να ανακληθούν τα προϊόντα, και ότι το ορυκτέλαιο που ανιχνευσε η foodwatch είναι απειροελάχιστο 

Βέβαια δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα των πετρελαιοειδών στα τρόφιμα.

Πηγή thelocal.de
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη. Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.