Πολλές οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πολλές οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Πριν μερικές ημέρες, στις αρχές του έτους ανέλαβαν ο νέος διοικητής και οι υποδιοικητές την διοίκηση ενός θηριώδους οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Πριν μερικές ημέρες, στις αρχές του έτους ανέλαβαν ο νέος διοικητής και οι υποδιοικητές την διοίκηση ενός θηριώδους οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Πρόκειται για τον νέο ασφαλιστικό φορέα της Χώρας που ενσωματώνει όλα τα υπάρχοντα ασφαλιστικά ταμεία και αφορά περίπου 6.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ένα εγχείρημα δηλαδή αντίστοιχο του ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά της ασφάλισης αυτή την φορά.

Αυτό προϋποθέτει η νέα διοίκηση του νέου αυτού ασφαλιστικού φορέα να διαθέτει τεράστια εμπειρία διοίκησης και αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων και αυτό γιατί την περίοδο που συστήνεται αυτός ο θηριώδης οργανισμός τα οικονομικά της χώρας και των πολιτών - ασφαλισμένων δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλά.

Επιπροσθέτως η διοίκηση αυτού του Φορέα προϋποθέτει εμπειρία διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά εμπειρία σε ενοποιήσεις και προσωπικού αλλά και συστημάτων. Τέτοια εμπειρία διαθέτουν κάποια στελέχη τραπεζών και φυσικά κάποιων πολυεθνικών εταιρειών που παλαιότερα αλλά και πρόσφατα ανέλαβαν να διαχειριστούν τέτοιες πολύπλοκες καταστάσεις. Από μελέτες που έχουν γίνει διαπιστώνει κανείς ότι ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει πολύ μεγάλη προετοιμασία και φυσικά ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αρκετών ετών. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το εγχείρημα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με πολύ κακή έκβαση στα συγχωνευόμενα μέρη.

Επίσης πρέπει να έχει τη δυνατότητα η διοίκηση να αντιμετωπίσει και απρόβλεπτες καταστάσεις. Καταστάσεις υποχρηματοδότησης λόγο αδυναμίας του ίδιου του κράτους ή και αδυναμίας εθελουσίας εξόδου των συγχωνευόμενων ταμείων προσωπικού.

H νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι:
Διοικητής του ΕΦΚΑ ο Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, πτυχιούχος ΑΕΙ
Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ο Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου, πτυχιούχος ΑΕΙ.
Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ο Σέμπος Λάμπρος του Ηλία, πτυχιούχος ΑΕΙ.



Το βιογραφικό του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως είναι αναρτημένο στο ΟΓΑ, που ήταν μέχρι χθες διοικητής είναι:

Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης γεννήθηκε στη Φθιώτιδα, στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εξειδικεύτηκε στο Κ.Ε.Κ. (Κέντρο Συνεχούς Επαγγελματικής και Εκπαιδευτικής Κατάρτισης) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Εργάστηκε στον Ο.Γ.Α, από το έτος 1979. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το έτος 2008 μέχρι το έτος 2011.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που λειτουργούσε στα πλαίσια της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη σύστασή της το Μάρτιο του 2000 έως το Μάϊο του 2004.
Συμμετείχε σε πολυάριθμες επιτροπές και ομάδες εργασίας, με αντικείμενο γενικότερα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.Στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, με το συνδυασμό του κ. Βαγγέλη Αποστόλου "Η Στερεά σε νέα τροχιά".


Καλά να είναι ο άνθρωπος και να πετύχει στο έργο του, γιατί αλλιώς το πρόβλημα θα πέσει στις πλάτες μας. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων