Επέμβαση οστικού όγκου κνήμης σε αγόρι ηλικίας μόλις 2 ετών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επέμβαση οστικού όγκου κνήμης σε αγόρι ηλικίας μόλις 2 ετών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση οστικού όγκου κνήμης σε αγόρι ηλικίας μόλις 2 ετών, περιστατικό ιδιαίτερα σπάνιο λόγω της νεαρής ηλικίας του ασθενή. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Ακτινολόγο Δρ. Νίκο Μποντόζογλου, Διευθυντή Τμήματος Αξονικής, Μαγνητικής Τομογραφίας και PET/CT του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δρ. Γεώργιο Κασιμάτη, Χειρουργό Ορθοπαιδικό με εξειδίκευση στη Μυοσκελετική Ογκολογία. Ο νεαρός ασθενής παρουσίασε οστεοειδές οστέωμα 1,5 εκ. στη διάφυση της κνήμης που προκάλεσε χωλότητα, επιδεινούμενο πόνο και παραμόρφωση της κνήμης.
Tο νεαρό αγόρι υποβλήθηκε σε Aξονική Tομογραφία (CT) και Μαγνητική Τομογραφία Αιματώσεως (Perfusion MRI) προτού πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Η Μαγνητική Τομογραφία Αιματώσεως (Perfusion MRI) εφαρμόζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό μίας βλάβης ως οστεοειδές οστέωμα. Στη συνέχεια και ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία, μεταφέρθηκε στον Αξονικό Τομογράφο, όπου έγινε ο εντοπισμός της βλάβης και ο σχεδιασμός της θεραπείας, η οποία συνίσταται σε καυτηρίαση του όγκου με ραδιοσυχνότητες (RF-ablation). Με διαδερμική τεχνική και με τη βοήθεια ειδικής βελόνης, προσεγγίστηκε αρχικά η περιοχή του όγκου σε 2 επίπεδα λόγω της ατρακτοειδούς της διαμόρφωσης και ακολούθησε ο καυτηριασμός της με ραδιοσυχνότητες.
Το παιδί έμεινε μόλις λίγες ώρες στο Νοσοκομείο στο Τμήμα Νοσηλείας Μίας Ημέρας από όπου έλαβε εξιτήριο. Η ανακούφιση ήταν άμεση από το πρώτο κιόλας βράδυ, ενώ μπόρεσε να περπατήσει ανώδυνα τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Ο Δρ. Γεώργιος Κασιμάτης, αναφερόμενος στο περιστατικό, σημείωσε: «Στο παρελθόν, η ίδια επέμβαση με την ανοιχτή μέθοδο μέσω τομής του δέρματος, πέρα από τον πόνο και τη βραδύτερη αποκατάσταση, συνοδευόταν και από μία ουλή, κάτι που καταφέραμε να αποφύγουμε σε ένα τόσο μικρό παιδάκι. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις τελευταίες καινοτομίες ώστε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων