Δωρεάν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήση απινιδωτή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δωρεάν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήση απινιδωτή

Κάθε 45 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη συμβαίνει μία καρδιακή ανακοπή, δηλαδή αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας και της αναπνοής με τελικό αποτέλεσμα την ανεπαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος στα ζωτικά όργανα. Υπολογίζεται, ότι ποσοστό 20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους, χωρίς προειδοποιητικά σημεία. Στην Ελλάδα, το φαινόμενο ανακοπών -ακόμα και σε νέους ανθρώπους ή αθλητές- είναι συχνό, καθώς 7.000 ανακοπές σημειώνονται σε δημόσιους ή αθλητικούς χώρους.
   Αυτά επισημαίνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με αφορμή τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή, στις 9 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός (ΔΕΘ Περίπτερο 8, 2ος όροφος).
   Στόχος του τετράωρου σεμιναρίου (το οποίο περιλαμβάνει τόσο προφορικό, όσο και πρακτικό μέρος με χρήση προπλασμάτων και απινιδωτών) είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην ΚΑΡΠΑ και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός τους πάθει καρδιακή ανακοπή. «Στο συγκεκριμένο δωρεάν σεμινάριο, το μεγαλύτερο που θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, εκατοντάδες πολίτες θα αποκτήσουν τεχνικές και δεξιότητες που μπορεί να σώσουν μία ζωή» τονίζουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου.
   Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιήσουν 50 εκπαιδευτές -ιατροί και νοσηλευτές- απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας (υπαλλήλους δημόσιων οργανισμών, επαγγελματίες υγείας, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, φοιτητές, μέλη συλλόγων και φορέων κ.ά.). Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, τον οργανισμό Kids save Lives (Τα παιδιά σώζουν Ζωές) και έχει την υποστήριξη του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και άλλων φορέων και συλλόγων.
   Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες (έως τις 6/2) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στοseminarthessaloniki@gmail.com (με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και προσωπικό email).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων