728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

11/11/14

Καθιέρωση Εθνικών Κατευθυντήριων Οδηγιών σε όλα τα πεδία της Χειρουργικής Επιστήμης

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014

Η οργάνωση της Χειρουργικής Επιστήμης με βάση Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες και  η εξέλιξη της Ελληνικής Χειρουργικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των νεότερων διεθνών προτύπων, είναι τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν κυρίως το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2014, το οποίο  πραγματοποιείται  12-15 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Χθες, σε Συνέντευξη Τύπου οι Πρόεδροι του Συνεδρίου κ.κ. Γιώργος Ζωγράφος και Σπύρος Δρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Τούτουζας, παρουσίασαν τους σκοπούς και τη θεματολογία του Συνεδρίου, που καλύπτει όλο το φάσμα της Χειρουργικής Επιστήμης, όπως:
  • την ενσωμάτωση κατευθυντήριων οδηγιών στην κλινική πράξη,
  • την εκπαίδευση στη Χειρουργική, 
  • τις καινοτόμες τεχνολογίες στη διάγνωση και τη θεραπεία (μοριακή βιολογία, ελάχιστα   
  • επεμβατική και ρομποτική χειρουργική
  • τη χειρουργική αιχμής (χειρουργική ογκολογία, χειρουργική ήπατος-παγκρέατος,  μεταμοσχεύσεις)
  • τα θέματα καθημερινής χειρουργικής πρακτικής που αφορούν όλους τους χειρουργούς  της χώρας
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η εγκαθίδρυση Εθνικών Κατευθυντηρίων Οδηγιών στην κλινική   πράξη, διότι μέσω αυτών όλοι οι Έλληνες θα υφίστανται την ίδια διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή, ανεξάρτητα του τόπου και του Νοσοκομείου που νοσηλεύονται. Όπως  υπογράμμισε ο καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Γεώργιος Ζωγράφος: «Υπάρχει ένα κοινωνικό φαινόμενο: Έλληνες ασθενείς, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, έχουν διαφορετικές απόψεις, εάν ρωτούν διαφορετικούς γιατρούς. Η πολυγνωμία των απόψεων είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσυμφωνήσουμε σε ορισμένες αρχές και να διοχετευτούν στον Έλληνα χειρουργό οι κατευθυντήριες οδηγίες στη διάγνωση και τη θεραπεία»

Στην εκπαίδευση των νέων χειρουργών αναφέρθηκε ο Συντονιστής Διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» κ. Σπύρος Δρακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα  ότι:    «Η χώρα μας έχει πολλούς άξιους γιατρούς, άξιους νοσηλευτές και εργάτες στο χώρο της Υγείας. Έχει λαμπερά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Πρέπει οπωσδήποτε  να βρούμε τρόπους και μεθόδους, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα ασθενή».
Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι δομημένο κατά γνωστικό αντικείμενο, σε συγκεκριμένες αίθουσες και ώρες, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση, από μέρους των συνέδρων, αναλόγως των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων τους, ενώ θα λειτουργούν περισσότερες και με μικρότερη διάρκεια (1 ώρα) στρογγυλές τράπεζες με στόχο τη μεγάλη ποικιλία στην θεματολογία, περισσότερους ομιλητές, σύντομες και στοχευμένες εισηγήσεις, που να μην κουράζουν τον σύνεδρο.

Για την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης στη Χειρουργική  μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Τούτουζας, τονίζοντας ότι: «πρέπει να βάλουμε ένα πλαίσιο για την καλύτερη ποιότητα Χειρουργικής σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στα κεντρικά ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Να υπάρξει μια χρήσιμη γνώση για τον μέσο Έλληνα χειρουργό».

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν 520 Έλληνες ομιλητές, ενώ παράλληλα 23 ξένοι και Έλληνες της αλλοδαπής, εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, σε παραγωγική ηλικία,  θα συμβάλλουν με διαλέξεις που θα έχουν βάση την προσωπική τους δουλειά και θα αποτελέσουν πόλο έλξης, αλλά και ευκαιρία γνωριμίας, με τους νέους χειρουργούς της Ελλάδας.


Καινοτομία θεωρείται το Συνεδριακό App, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του Συνεδρίου και επιτρέπει τη διαδραστική επαφή μεταξύ συνέδρων και ομιλητών. Η εν λόγω εφαρμογή υποστηρίζεται από την Johnson & Johnson Hellas.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Καθιέρωση Εθνικών Κατευθυντήριων Οδηγιών σε όλα τα πεδία της Χειρουργικής Επιστήμης Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides