Οι Λέξεις Μετράνε! Ορθή χρήση προσδιοριστικών όρων για πρόσφυγες και μετανάστες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Λέξεις Μετράνε! Ορθή χρήση προσδιοριστικών όρων για πρόσφυγες και μετανάστες


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αυξημένων προσφυγικών ροών. Γίνεται συστηματική προσπάθεια από συντηρητικούς και φασιστικούς κύκλους του πολιτικού χώρου να επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο (παραμονές εκλογών), αντί των όρων παράτυπος ή χωρίς χαρτιά, τη χρήση ανακριβών και βλαβερών προσδιορισμών, που παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές αξίες, αποτελούν διάκριση, είναι καταπιεστικοί και ξεπερασμένοι. 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι σημαντικό να ξαναθυμίσουμε την εξαιρετική δουλειά της Πλατφόρμας Μεταναστών χωρίς Νομιμοποιητικά έγγραφα (PICUM) που μετέφρασε η PRAKSIS, αναφορικά με την ορθή χρήση προσδιοριστικών όρων για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο εξηγούμε με σαφήνεια το ζήτημα:

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία υπέρ της οποίας έχουν ήδη τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και σημαντικά και έγκυρα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://picum.org/



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων