Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων, που λειτουργούν θεραπευτικά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων, που λειτουργούν θεραπευτικά

Ο σωστός συνδυασμός τροφίμων λειτουργεί θεραπευτικά για τον οργανισμό ενώ η πολυπλοκότητα των συνδυασμών τροφίμων είναι συναρπαστική και μπορεί ένας σωστός συνδυασμός τροφίμων να λειτουργεί θεραπευτικά. Οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων θα μπορούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς όταν ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή. Οι ερευνητές εργάζονται για να διαλευκάνουν την πολυπλοκότητα των αλληλεπιδράσεων των τροφίμων. Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι!!!
Ο σωστός συνδυασμός τροφίμων λειτουργεί θεραπευτικά για τον οργανισμό ενώ η πολυπλοκότητα των συνδυασμών τροφίμων είναι συναρπαστική και μπορεί ένας σωστός συνδυασμός τροφίμων να λειτουργεί θεραπευτικά.
Οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων θα μπορούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς όταν ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή. Οι ερευνητές εργάζονται για να διαλευκάνουν την πολυπλοκότητα των αλληλεπιδράσεων των τροφίμων.
Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων  που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι!!!

  • Ντομάτες και ελαιόλαδο
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια χρωστική ουσία πλούσια σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως καροτενοειδή. Το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τα λίπη κάνουν πιο βιοδιαθέσιμα τα καροτενοειδή. Το λυκοπένιο στη ντομάτα απορροφάται καλύτερα όταν κάποια λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο) τοποθετούνται στη σάλτσα των ζυμαρικών. Αυτό εξηγεί γιατί αγαπάμε το ελαιόλαδο πάνω από τη φρέσκια ντομάτα.
Μια πρόσφατη μελέτη επίσης έδειξε ότι οι σαλάτες που τρώγονται με ελαιόλαδοβοηθούν στην απορρόφηση  της λουτεΐνης, που ανήκει και αυτή στα καροτενοειδή και βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Αν δεν σας αρέσει το ελαιόλαδο πασπαλίστε την πράσινη σαλάτα με καρύδια, φιστίκια ή τριμμένο τυρί.
Η ντομάτα με το αβοκάντο είναι δυνατός συνδυασμός…

  • Δημητριακά βρώμης και χυμός πορτοκάλι
Μια μελέτη δείχνει ότι όταν καταναλώνονται μαζί η βιταμίνη C που βρίσκεται στο χυμό πορτοκαλιού και οι φαινόλες που υπάρχουν στο πλιγούρι βρώμηςκαθαρίζουν τις αρτηρίες και αποτρέπονται τα εμφράγματα σε διπλάσια συχνότητα.
Οι φαινόλες ελαττώνουν την LDL χοληστερόλη και η βιταμίνη C εμποδίζει την προσκόλληση της LDL χοληστερόλης στο τραυματισμένο αγγειακό τοίχωμα.

  •  Μπρόκολο και ντομάτες
Νέα έρευνα δείχνει ότι ο συνδυασμός αυτός συρρικνώνει τους όγκους στον καρκίνο του προστάτη και φαίνεται ότι ενισχύει τη θεραπευτική δράση του ευνουχισμού.

  •  Μούρα και σταφύλια
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες από την κατανάλωση συνδυασμού  φρούτων και λαχανικών έχουν συνεργική δράση.
Προτείνεται να τρώτε πέντε έως 10 μερίδες μιας ποικιλίας φρούτων και λαχανικών για να προσλαμβάνετε τα απαραίτητα φυτοχημικά.

  •  Μήλα και σοκολάτα
Τα μήλα, είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη φλαβονοειδή που βρίσκονται, κυρίως, στη φλούδα τους. Είναι σημαντικό να αγοράζετε βιολογικά μήλα για να μην έχει φυτοφάρμακα η φλούδα τους.  Η κερκετίνη, το φλαβονοειδές του μήλου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών, καρδιακής προσβολής, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και του καρκίνου του προστάτη και του πνεύμονα.
Η σοκολάτα, τα σταφύλια, το κόκκινο κρασί και τσάι από την άλλη πλευρά, περιέχουν τα φλαβονοειδή κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τους κινδύνους για την αθηροσκλήρωση και τον καρκίνο.
Κατεχίνες και κερκετίνη μειώνουν την εμφάνιση θρόμβων μέσω της μείωσης της μείωσης της συσσώρευσης των  αιμοπεταλίων του αίματος και έχουν αντιπηκτική δράση και βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
Κερκετίνη βρίσκεται, επίσης, στο κρεμμύδι.
Προτείνεται η σανγκρία με τεμαχισμένα μήλα.

  •  Λεμόνι και χόρτα
Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και μετατρέπει ένα μεγάλο μέρος του σιδήρου φυτικής προέλευσης σε μια μορφή σιδήρου που είναι παρόμοια με αυτό το σίδηρο που βρίσκεται στα ψάρια και τα κόκκινα κρέατα.
Τη βιταμίνη C την παίρνετε από τα εσπεριδοειδή, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τις φράουλες, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το μπρόκολο για να αφομοιωθεί ο σίδηροςαπό τα πράσα, τα χόρτα, το λάχανο, το σπανάκι, τα σέσκουλα και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

  •  Σόγια και σολομός
Είναι αλήθεια ότι η σόγια έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι ελαττώνει τον αριθμό σπερματοζωαρίων, αλλά αυτό ισχύει για τις μεταποιημένες μορφές σόγιας, όπως το τυρί σόγιας και το γάλα σόγιας.  Η κατανάλωση μη επεξεργασμένων μορφών της σόγιας δεν ελαττώνει τα σπερματοζωάρια.
Οι ισοφλαβόνες της σόγιας που ονομάζονται genistein αναστέλλουν ένζυμα του παχέος εντέρου και του προστάτη και προκαλούν την αύξηση  της βιοδιαθεσιμότητας βιταμίνης D σε αυτούς τους ιστούς. Τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να προσφέρουν προστασία έναντι του καρκίνου. Από την άλλη ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσια σε βιταμίνη D.

  • Φιστίκια και δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα αμινοξέα που απουσιάζουν από  το σιτάρι βρίσκονται στα φιστίκια. Αν σε ένα γεύμα, λαμβάνεται η πλήρης αλυσίδα των αμινοξέων  για την κατασκευή και τη διατήρηση των μυών καθυστερείται η διαδικασία της γήρανσης.
Προτείνεται ψωμί ολικής αλέσεως με φυστικοβούτυρο.

  • Κόκκινο κρέας και δενδρολίβανο
Το ψήσιμο στη σχάρα λέγεται ότι παράγει καρκινογόνες ουσίες, αλλά αν μπορείτε να βάλετε κάποια μπαχαρικάμπορείτε να μετριάσετε τις καρκινογόνες επιδράσεις.
Το βότανο δεντρολίβανο, αν τοποθετείται στα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα επειδή περιέχει τα αντιοξειδωτικάrosmarinic οξύ και Καρνοσικό οξύ, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να μειώσει την ποσότητα των καρκινογόνων ετεροκυκλικών αμινών στο κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα. Πιστεύεται ότι τα αντιοξειδωτικά του βοτάνου κυριολεκτικά απορροφούν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες του κρέατος.

  • Κουρκουμίνη και μαύρο πιπέρι
Το κίτρινο μπαχαρικό της Νότιας Ασίας η κουρκούμη που είναι πολυφαινόλη έχει μελετηθεί για αντικαρκινικές της ιδιότητες. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αντιαγγειογενετική δράση. Ένα από τα προβλήματα με τη χρήση κουρκούμης είναι η χαμηλή βιοδιαθεσιμότητά του. Προσθέτοντας  μαύρο πιπέρι αυξάνει η βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης κατά 1.000 φορές, λόγω της πιπερίνης.

  •  Σκόρδο και ψάρια
Μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός, το ιώδιο, το σελήνιο δρουν ως συμπαράγοντες για να μείωση της χοληστερόλης  LDL που αυξάνεται  από τα έλαια EPA και DHA των ψαριών.
Το μαγείρεμα των ψαριών με  σκόρδο μειώνει την ολική χοληστερόλη, γιατί το σκόρδο κρατά χαμηλά την μικρή αύξηση της LDL χοληστερόλης που μπορεί να προκύψει από το ιχθυέλαιο.

  •  Αμύγδαλα και γιαούρτι
Γνωρίζουμε ήδη ότι τα καλά λίπη βοηθούν την αύξηση της απορρόφησης λυκοπένιου. Επίσης, υπάρχουν και βιταμίνες που είναι λιποδιαλυτές όπως οι Α, D, και Ε. Τα καρότα, το μπρόκολο, τα μπιζέλια που περιέχουν βιταμίνη Α πρέπει να συνδυάζονται με  ελαιόλαδο. Η βιταμίνη D περιέχεται στα ψάρια, στο γάλα, στο γιαούρτι και στο χυμό πορτοκαλιού.
Έτσι βάζοντας μερικά αμύγδαλα στο γιαούρτι σας και τρώγοντας τις σαλάτες με ελαιόλαδο αφομοιώνετε καλύτερα τις βιταμίνες.
www.emedi.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων