Ρόφημα από ρόδι, πράσινο τσάι, πιπερόριζα, κανέλα για αποτοξίνωση, δίαιτα, πίεση, χοληστερίνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ρόφημα από ρόδι, πράσινο τσάι, πιπερόριζα, κανέλα για αποτοξίνωση, δίαιτα, πίεση, χοληστερίνη

Ο χυμός του ροδιού (pomegranate ginger tea) είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr iatrikanea

Ο χυμός του ροδιού είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο.  Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ από ό,τι άλλα γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα. 


Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο. Το ρόδι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη καταπολέμηση των ασθενειών, στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Το ρόφημα με ρόδι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι μπορεί να βοηθήσει έναντι του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της μείωσης της χοληστερόλης, να «ενθαρρύνει» την απώλεια βάρους, να επιφέρει πνευματική εγρήγορση.
Δε φαίνεται να υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στο τσάι. Αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική ή κύρια λύση για ρόφημα. Έχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ και ταυτόχρονα τα φλαβονοειδή που περιέχει λειτουργούν καρδιοπροστατευτικά και αντικαρκινικά.

Το ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους. Το ρόφημα μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε.
Αν επίσης προσθέσετε πιπερόριζα και κανέλα. Το τζίντζερ ταιριάζει καλά σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας να ξεπεραστούν τα ισχυρά συναισθήματα της πείνας που προέρχονται από τις δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες. H κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά οπότε θεωρείται πολύ καλή για την υγεία της επιδερμίδας. Σύμφωνα με έρευνες επίσης μειώνει τη χοληστερίνη, ρυθμίζει το σάκχαρο και συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.  Η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος.

Το ρόφημα από ρόδι και πράσινο τσάι, πιπερόριζα, κανέλα

 - Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το πράσινο τσάι, την κανέλα και την πιπερόριζα. 
 - Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού ή αν έχουμε προσθέσει αποξηραμένο το στραγγίζουμε, σε μια τσαγιέρα και 
 - στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ρόδι και ανακατεύουμε.
 - Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. 
 - Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε 1 κουταλιά μέλι και ανακατεύουμε

Το αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες. 

Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων