Διευκρινίσεις από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και την δικαστική διένεξη με την ΠΑΚΟΕ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διευκρινίσεις από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και την δικαστική διένεξη με την ΠΑΚΟΕ



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, medlabnews.gr

Σε δικαστική διαμάχη βρίσκεται η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ., με την ΠΑΚΟΕ και τον πρόεδρό της, όπου ο μεν έχει κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και οι δε ανταγωγή. Λόγω αυτών των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων έχει δοθεί η ευκαιρία στους αντιεβολιαστές να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάφορα που όμως δεν συνάγονται από τις δικαστικές αντιπαραθέσεις.

Έτσι η Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. αναγκάζεται με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες να διευκρινίσει:

Δελτίο τύπου​

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον αγώνα που δίνουμε με τους αντιεμβολιαστές και όλους αυτούς που δημοσιεύουν στα διάφορα site, blog, forum ή σελίδες στο facebook άρθρα, σχόλια, επιστολές και διάφορα άλλα, που σκοπό έχουν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των γονιών στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε στείλει δύο επιστολές διαμαρτυρίας για κατασκευασμένα άρθρα που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Το ένα από αυτά είχε τον τίτλο "Εμβόλιο δηλητήριο" και το άλλο αναφερόταν στην ιστορία κάποιας Μαιρούλας που εισήχθη στο νοσοκομείο των παίδων και ο εκεί νευρολόγος φαίνεται να είπε στους γονείς ότι για την κατάστασή της έφταιγε ο εμβολιασμός.

Όσοι από εσάς θυμάστε και τα δύο αυτά τα είχαμε καταγγείλει με επιστολή μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και στον κ. Εισαγγελέα πρωτοδικών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση κάποιων από τους φορείς αυτούς και παραπομπή των υπευθύνων για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στην μία επιστολή μας, αυτή του κου Χριστοδουλάκη που είναι ο πρόεδρος της ΠΑΚΟΕ, είχε απαντήσει ο ίδιος με επιστολή του, κατηγορώντας τους παιδιάτρους ότι κάνουν τα στραβά μάτια ενώ γνωρίζουν ότι το εμβόλιο (HPV) σκοτώνει τα παιδιά και διάφορες κατηγορίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τα παιδιά. Μετά από δεύτερη επιστολή μας, μας έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση με δικάσιμο ημερομηνία στις 25/5/2017, την προηγούμενη δλδ εβδομάδα. Η Ένωσή μας είχε καταθέσει ανταγωγή στις 19/5/2017. Προσήλθαμε στο δικαστήριο (ο πρόεδρος της Ένωσης με ένα μάρτυρα) και ζητήσαμε αναβολή της δίκης για συνεκδίκαση των δύο συναφών υποθέσεων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρόλο που στην αρχή θέλησε να δικάσει, τελικά αναγκάστηκε να συμφωνήσει αυτό που ο νόμος ορίζει για την συνεκδίκαση των συναφών υποθέσεων, και έτσι οι δύο αυτές δίκες ορίστηκαν για τον Απρίλιο του 2018.


Ο κος Χριστουδουλάκης της ΠΑΚΟΕ την επόμενη ημέρα έβγαλε δελτίου τύπου το οποίο σας κοινοποιούμε και βρίσκουμε ενδιαφέρον να διαβάσετε. 
pakoe.gr
Η άλλη επιστολή/καταγγελία για την Μαιρούλα (από τον 9ο του 2015) φαίνεται ότι λειτούργησε για τον κ Εισαγγελέα, ο οποίος έκανε αυτεπάγγελτη δίωξη και μας κάλεσε να δώσουμε κατάθεση εναντίον αυτών που κατανομάζαμε τότε στην επιστολή μας. Την υπόθεση έχει αναλάβει το γραφείο ηλεκτρονικού εγκλήματος και από ότι μας ενημέρωσαν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο "πόλεμος" με τους αντιεμβολιαστές καλά κρατεί και απ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η θέση της Ένωσης και του Προέδρου της είναι: 
Δεν είμαστε υπέρ των επιθετικών πολιτικών για τα εμβόλια ούτε θέλουμε να στείλουμε στα δικαστήρια τους αντιεμβολιαστές για να πανηγυρίζουμε νίκες.

Όταν όμως αυτοί σε στέλνουν στα δικαστήρια, οφείλεις να απαντήσεις, όπως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον χώρο που υπηρετούμε και πιστεύουμε και που έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών της χώρας μας, σε μια Ευρώπη που συγκλονίζεται με την επιδημία της ιλαράς και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, που έχουν προκύψει από τις συμπεριφορές αυτές..  ​


​Η Ένωση και ο Πρόεδρος θα στηρίξουν τον αγώνα αυτό, έστω και χωρίς την στήριξη από τους αρμόδιους φορείς, ώς ήταν το ηθικό και το πρέπον να γίνει, πιστεύοντας ότι εμείς έχουμε το ηθικό δικαίωμα να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών και την προαγωγή της υγείας στην χώρα μας.​

Με την ευκαιρία της επιστολής σας ενημερώνουμε επίσης ότι αύριο το πρωί θα βρεθούμε σε συνάντηση με την κ. Φερενίκη Παναγοπούλου, στην αρχή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, για να συζητήσουμε το θέμα της εξασφάλισης του ιατρικού απορρήτου και της διαφύλαξης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προκύπτουν από την τακτική, ασφαλιστές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να μαζεύουν ή να φωτοτυπούν βιβλιάρια υγείας παιδιών προκειμένου να τα ασφαλίσουν ή να τα εγγράψουν στο σχολείο. Την συνάντηση μας την ζήτησε η ίδια η κα Παναγοπούλου. Πιστεύουμε να γίνει η αρχή να μπει μια τάξη. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.



​O Πρόεδρος ​


Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας​




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων