ΕΙΙΡΑ: Στήριξη στον ΕΔΟΕΑΠ υπό προϋποθέσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΙΙΡΑ: Στήριξη στον ΕΔΟΕΑΠ υπό προϋποθέσεις

Την θέση της υπέρ της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ υπό προϋποθέσεις επαναφέρει Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ). 
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΙΡΑ υπογραμμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής της στον διάλογο που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλου και συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και των ενώσεων των εργοδοτών για το μέλλον του ΕΟΔΕΑΠ εξέφρασε επίσημα τη θέση της υπέρ της διάσωσης και της διατήρησης του ΕΔΟΕΑΠ ως φορέα επικουρικής ασφάλισης και υγείας όλων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, υπό τις προϋποθέσεις που γνωστοποιήσαμε στο πλαίσιο των τριμερών συναντήσεων Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του διαλόγου είναι φανερό ότι καμία μελέτη δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποδείξει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα είναι βιώσιμός ούτε μπορεί να γίνει εκτίμηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, ώστε το Ταμείο να είναι σε θέση να παρέχει  υπηρεσίες σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Από την έναρξη του διαλόγου δηλώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Συνεπώς, είμαστε αντίθετοι και δεν αποδεχόμαστε τη θέσπιση κανενός νέου πόρου, με τη μορφή ποσοστού επί του κύκλου εργασιών (τζίρου) των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων. Πολύ δε περισσότερο στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατάργηση του αγγελιοσήμου όχι μόνο δεν οδήγησε σε αύξηση των διαφημιστικών εσόδων μας, αλλά σε περαιτέρω συρρίκνωση της καθαρής διαφημιστικής δαπάνης. Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να επωμιστούν κανένα κόστος, πέραν αυτού που ήδη καταβάλλεται στον ΕΦΚΑ. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι οι παροχές που θα παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ θα είναι καλύτερες από αυτές που προσφέρονται από τον ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ. 
Η ΕΙΙΡΑ εκφράζει για άλλη μία φορά δημόσια τη θέση της υπέρ της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, υπό τις εξής προϋποθέσεις: 
1. Το νέο σύστημα να συμπεριλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο) και  όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους σε αυτά. Η καθολικότητα είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο για τη βιωσιμότητα του όποιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. 
2. Οι παροχές του ΕΔΟΕΑΠ να είναι καλύτερες από αυτές παρέχει ο ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ.
3. Το κόστος που θα επωμιστούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να μην ξεπερνά το ποσό που ήδη καταβάλλεται σήμερα στον ΕΦΚΑ.
4. Να μην θεσπιστεί κανένα νέος πόρος που θα επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των ραδιοφωνικών σταθμών, ιδίως σε μία περίοδο που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς αδειοδότησης.  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων