Τι αλλάζει για την υπέρταση; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι αλλάζει για την υπέρταση;

Οι νέες οδηγίες για το ανώτερο όριο της "φυσιολογικής" πίεσης μας διευκολύνουν να πιάσουμε το στόχο! Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι νέες κατευθύνσεις βοηθούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία -αλλά γενικά υγιείς- ενήλικες να φτάσουν τους στόχους τους σχετικά με μια υγιή αρτηριακή πίεση. Οι οδηγίες προέρχονται από το American College of Physicians και την ένωση American Academy of Family Physicians και δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2017, στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine.
Τι αλλάζει
Μέχρι πρόσφατα, η σύσταση ήταν η εισαγωγή αντιυπερτασικής αγωγής σε ανθρώπους άνω των 60 ετών όταν η συστολική μέτρηση (ο μεγαλύτερος αριθμός) ήταν ίσος ή μεγαλύτερος από 140 mm Hg. Τώρα, ο νέος στόχος είναι τα 150 mm Hg. Οι προαναφερόμενες ομάδες ειδικών σχολιάζουν πως υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν πως ακόμη και μια πίεση στο "15" είναι μια χαρά για να παραμένει χαμηλός ο κίνδυνος για θάνατο, εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή στους υγιείς ενήλικες. 
Όπως επισημαίνουν, η προσπάθεια για την επίτευξη χαμηλότερου στόχου δεν έχει κάποιο σημαντικό όφελος, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ανθρώπων με ιστορικό εγκεφαλικού ή υψηλού κινδύνου για καρδιακά προβλήματα (από παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή  χοληστερόλη, παχυσαρκία και διαβήτης). Σε αυτή την περίπτωση, οι οδηγίες συστήνουν θεραπευτική αγωγή όταν η συστολική πίεση είναι ίση ή υψηλότερη από 140 mmHg. 
Παρόλα αυτά δεν ενστερνίζεται όλη η επιστημονική κοινότητα τους νέους αυτούς στόχους. Η ένωση Αμερικανών καρδιολόγων, American Heart Association, διατηρεί τη σύσταση για αντιυπερτασική αγωγή στα 140/80 mmHg. 
Τι να κρατήσετε ως συμπέρασμα; Τα ιδανικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης εξαρτώνται πολύ από το προσωπικό σας ιστορικό. Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα σας δώσει τις σωστές οδηγίες, ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν είστε γενικά υγιείς και περιστασιακά η "μεγάλη" πίεσή σας φτάνει το 15. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων