Έλληνας μαθητής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βραζιλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έλληνας μαθητής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βραζιλία

Έλληνας μαθητής κατέκτησε ένα από τα χρυσά μετάλλια στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, όπου η ελληνική παρουσία ήταν γενικότερα επιτυχημένη, με πλούσια συμμετοχή στα αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης, μαθητής Γ' Λυκείου από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατάφερε από την περσινή εύφημη μνεία να ανέβει στο πρώτο σκαλί, που ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για την αρκετά σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ετών.
"Είχα από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, αλλά στράφηκα στο διαγωνιστικό κομμάτι από την Α' Λυκείου. Χρειάστηκε μια καλή προετοιμασία τόσο στο σχολείο, αλλά κυρίως στο σπίτι με πολύ εξάσκηση. Κυρίως μελετούσα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών" είπε.
Ο μαθητής έλυσε στην Ολυμπιάδα τέσσερα από τα έξι θέματα (στην θεωρία αριθμών, άλγεβρα, συνδυαστική, γεωμετρία), συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς, χαρακτηρίζοντας υψηλό το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων, αλλά εφικτό για μαθητές που ασχολούνται με την επιστήμη.
Ο Βασίλης είχε εξίσου επιτυχημένη πορεία και στις πανελλαδικές εξετάσεις και σκοπεύει να φοιτήσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ενασχόληση με τα μαθηματικά.
Από τη Θεσσαλονίκη, αργυρός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο μαθητής Β' Λυκείου, επίσης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Ραφαήλ Τσιάμης, που μαζί με τον Βασίλη, είχαν κατακτήσει επίσης χρυσό και ασημένιο μετάλλιο, στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στην πΓΔΜ (Μάιος 2017). Για πρώτη φορά μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, κατακτήθηκε το χρυσό Μετάλλιο σε Βαλκανιάδα με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (40/40).
Επίσης, σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών και συγκεκριμένα οι: Δ - Χ. Μελάς, Αργυρό Μετάλλιο (Σχολή Μωραΐτη, Αθήνα), Δ. Λώλας, Αργυρό Μετάλλιο (Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Τρίκαλα), Δ. Τσιντσιλίδας, Αργυρό Μετάλλιο (Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου, Δράμα) και Ρ. Ψυρούκης, Χάλκινο Μετάλλιο (Β’ Ενιαίο Λύκειο, Μυτιλήνη).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων