Η καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Παύλου Μελά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Παύλου Μελά

Η ταινία «Το Μυστικό της Νίκης» στο πλαίσιο της καμπάνιας "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσιάστηκε στα παιδιά και στους γονείς των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά, με την ευκαιρία του ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, νέου θεσμού της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου και το υπηρεσιακό προσωπικό των Παιδικών σταθμών υποδέχτηκαν την Έλενα Ράπτη, η οποία μίλησε και μοιράστηκε με γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά τον "κανόνα του εσώρουχου", διδάσκοντας στα παιδιά με τη βοήθεια της ταινίας, ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό άγγιγμα, και ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά.
Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
«7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας»
1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS
(Χαμόγελο του παιδιού)
·Λειτουργεί δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα.
·Οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.
1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας
· Λειτουργεί δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα
· Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που απασχολούν παιδιά και εφήβους ή αν βρίσκονται σε κίνδυνο.
· Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.
116-111 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων
· Λειτουργεί δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00-20:30, Σάββατο: 9:30-14:00.
· Οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες.
· Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και μετά από συνεννόηση με το παιδί που καλεί.
80011 80015 Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
· Λειτουργεί δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-3:00μμ.
· Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β ' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαχειρίζεται τη γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους.
· Παρέχει στήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.ά.).
115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»
· Λειτουργεί με χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ.
· Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
· Δωρεάν Συμβουλευτική στήριξη για την ψυχική υγεία των Παιδιών, την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
800 11 32 000 Γραμμή του Συνηγόρου του Πολίτη για παιδιά
· Λειτουργεί δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-4:00μμ.
· Γραμμή του Συνηγόρου του Πολίτη που δέχεται κλήσεις από παιδιά και εφήβους ως 18 ετών.
11012 Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
(Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)
· Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω διαδικτύου και για θέματα που άπτονται της προστασίας ανηλίκων, όπως παιδική πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου κ.ά.
· Οι πολίτες παραπέμπονται επίσης στην τηλεφωνική γραμμή 2106476464.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων