ΙΣΠατρών: Βιογραφικό 3 αστέρων για μία ζημιογόνο σύμβαση οικογενειακού ιατρού με ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΙΣΠατρών: Βιογραφικό 3 αστέρων για μία ζημιογόνο σύμβαση οικογενειακού ιατρού με ΕΟΠΥΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με τους οικογενειακούς ιατρούς της πόλης με θέμα την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ.

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΣε μία εποχή που 18.000 ιατροί έχουν εγκαταλείψει μαζικά τη χώρα προς αναζήτηση αξιοπρεπών όρων άσκησης ιατρικού έργου, ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού εγκαινιάζεται μέσω προκήρυξης σύμβασης ΕΟΠΥΥ με απαιτήσεις βιογραφικού 3 αστέρων και αμοιβή με το καταπληκτικό ποσό των 0,72 ευρώ ανά ασθενή το μήνα !!

Τόσο αξιολογείται το βαρυσήμαντο ιατρικό έργο Π.Φ.Υ. για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού ευθύνης σε υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας, πρόληψης, προαγωγής υγείας, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, χειρισμός και ρύθμιση χρόνιων ασθενών, κλπ.

Ο θεσμός εισάγει προβληματική εξυπηρέτηση για πληθυσμό ευθύνης 2250 ασφαλισμένων / 1500 παιδιών και βιοποριστική ταφόπλακα για τους ιατρούς.


Η υποχρέωση εγγραφής του πολίτη στον οικογενειακό ιατρό της περιοχής του, η πιθανολογούμενη δυσχέρεια εξυπηρέτησής του και η αποστέρηση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης στον ιατρό της επιλογής του, θα δημιουργήσουν σημαντικά εμπόδια στην ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ.

Εκ των προδιαγραφών του νόμου και τα πληθυσμιακά κριτήρια, προκύπτει ανάγκη για πάνω από 500 ραντεβού το μήνα ανά συμβεβλημένο ιατρείο, με υποχρεωτική γραμματειακή/νοσηλευτική υποστήριξη, έξοδα εκτύπωσης, τηλεφωνική κάλυψη, Internet, καθαριότητα χώρου, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, κλπ με κόστος λειτουργίας ιατρείου (μετά φόρων και ΕΦΚΑ) που υπερβαίνει την προβλεπόμενη αμοιβή της σύμβασης.

Διαπιστώνεται αιφνιδιαστικό αποκλεισμό από τη σύμβαση ιατρών άνω των 65 ετών και ιατρών που εξυπηρετούσαν ασθενείς σε ευρύτερες περιοχές του Νομού Αχαίας όπως η Κάτω Αχαία και το Ρίο.

Αναλύοντας τα αριθμητικά δεδομένα της προκήρυξης του ΕΟΠΥΥ και της διαπιστωτικής πράξης της 6ης ΥΠΕ για τους τομείς Π.Φ.Υ. (το.Π.Φ.Υ), προκύπτουν σημαντικές αναντιστοιχίες χαρτογράφησης οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών με δυνητικούς κινδύνους για την κάλυψη του πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των παρισταμένων συμβεβλημένων/πιστοποιημένων οικογενειακών ιατρών εκδήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στο νέο πλαίσιο και πρόθεση άρνησης συμμετοχής στη νέα σύμβαση.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν οι νέοι ιατροί (πιστοποιημένοι), οι οποίοι εναντιώνονται στην απαξίωσή τους, παραμένοντας σθεναρά εκτός σύμβασης.

Ποιο είναι το μέλλον μίας μεταρρύθμισης ΠΦΥ που δημιουργεί εξαθλιωμένους επαγγελματικά ιατρούς και ταλαίπωρους ασφαλισμένους;


Η Πρόεδρος         Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας


Άννα Μαστοράκου    Γεώργιος Σκρουμπής        Γεώργιος Πατριαρχέας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων